Per la classe obrera i els pobles. No al TTIP, no als monopolis, no a la UE.

Per la classe obrera i els pobles. No al TTIP, no als monopolis, no a la UE.

L’Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió (TTIP per les sigles en anglès), els termes es negocien en l’actualitat entre el Departament de Comerç nord-americà i la Comissió Europea, representa la nova temptativa del capitalisme internacional, i en particular, de les associacions monopolístiques nord-americanes i europees, per deslligar una nova ofensiva contra les majories obreres i populars dels seus respectius països per tal reconfigurar les relacions d’antagonisme i interdependència que regeixen avui l’actual status quo entre pols imperialistes.

El secretisme de les successives rondes de negociacions posa de manifest el pervers d’aquesta associació econòmica entre la Unió Europea i els Estats Units. Malgrat les promeses per part de l’oligarquia i els seus representants governamentals sobre els beneficis que suposadament comportaria la implantació d’aquesta zona de lliure comerç i inversió per a la classe obrera dels nostres països, la veritat és que no és sinó un pas més per part de les oligarquies nacionals en el camí cap a noves cotes d’explotació i submissió. Aquest, i cap altre, és el futur que li espera al poble treballador la pertinença del seu país a un projecte com la Unió Europea, que des de la seva constitució només respon als interessos dels monopolis.

Els més bàsics drets laborals i sindicals, la legislació mediambiental, el caràcter públic d’alguns serveis com la sanitat i l’educació, i així un llarg etcètera, són alguns dels elements centrals d’aquestes negociacions, mitjançant les quals es pretén assegurar majors taxes de guany als monopolis i facilitar un més alt grau de concentració i centralització de capitals a escala mundial. Davant d’una declaració de guerra de tal magnitud, cal que el poble treballador dels nostres respectius països s’aixequi i s’articuli la contraofensiva contra els nous plans i aliances dels monopolis, que en cas de ser realitzats només podran resultar en una profunda depauperació de les seves condicions generals de vida i treball.

Fem una crida a la classe treballadora en el seu conjunt, l’estudiantat d’extracció popular, a la pagesia i a la intel·lectualitat a rebutjar rotundament les prebendes mitjançant les que pretenen fer-los acceptar com a propis interessos que realment els són totalment aliens; interessos que només corresponen a una ínfima i oligàrquica minoria en contra d’amplis sectors de la població.

Fem una crida igualment a assenyalar i menysprear qualsevol signe de connivència explícita o implícita amb les intencions dels monopolis per part de les organitzacions oportunistes, l’únic afany és encegar a la classe obrera dels nostres països amb ambigües i il·lusòries declaracions sobre el suposat caràcter reformable de la Unió Europea.

Comitè Executiu PCPE
Madrid, 9 octubre 2014