Per la classe obrera i els pobles! No al TTIP, no als monopolis, no a la UE

Per la classe obrera i els pobles! No al TTIP, no als monopolis, no a la UE

L’Associació Trasatlántica de Comerç i Inversió (TTIP per les seves sigles en anglès) és un acord econòmic que actualment es troba en procés de negociació entre el Departament de Comerç nord-americà i la Comissió Europea, la finalitat última és la creació d’una gran zona econòmica de lliure circulació d’inversions i mercaderies entre Estats Units i els estats membres de la Unió Europea.

En definitiva, mitjançant el TTIP es tracta d’harmonitzar i uniformitzar la reglamentació que regeix el funcionament de bona part dels sectors econòmics dels EUA i la UE, doncs aquesta diferències suposen el principal obstacle per a l’activitat dels monopolis a escala global.

L’entrada de les grans asseguradores mèdiques, de la indústria farmacèutica i de les tecnologies sanitàries d’origen nord-americà representaria un avanç difícilment reversible del procés de privatització de la sanitat pública. Aquestes grans companyies transnacionals es troben molt interessades en accedir mitjançant contractes públics a la gestió d’aquests serveis després de la seva prèvia externalització o privatització sabent que això pot suposar una important font de guanys. En el mateix sentit, a més de disposar de mecanismes dirigits a salvaguardar els interessos dels grans monopolis, que, per exemple, impedeixin la recuperació dels serveis externalitzats o cedits. D’altra banda, és previsible que en benefici de la indústria farmacèutica es disposen algunes mesures com la prolongació de vigència de les patents dels medicaments o retardar l’entrada de genèrics per a la seva venda al públic.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) rebutja frontalment la implantació d’aquesta zona de lliure comerç i inversió, amb la qual no tenen res a guanyar la classe obrera i el poble treballador. El PCPC crida al conjunt dels treballadors i treballadores del sector sanitari i al poble treballador en el seu conjunt a organitzar-se i lluitar contra aquesta nova ofensiva dels grans monopolis transnacionals, i per extensió, a reivindicar la sortida d’Espanya de la Unió Europea com a projecte que només respon als interessos d’una minoria oligàrquica del nostre país.

SENSE SERVEIS PÚBLICS NO HI HA FUTUR PER AL POBLE TREBALLADOR