Pel tancament de les bases, el retorn de les tropes i la sortida de l’OTAN

Pel tancament de les bases, el retorn de les tropes i la sortida de l’OTAN

10513295_1100057306700236_8145981451222937702_n

Convocatòria: Dissabte 12 de Març 17 hores Plaça Catalunya, Barcelona

Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), volem mostrar tot el nostre incondicional suport a la convocatòria que realitza la Plataforma Unitària i Popular contra la Guerra i l’OTAN, per aquest dissabte 12 de març a les 17 hores a Plaça Catalunya de Barcelona, des d’on es farà una manifestació fins arribar a Plaça Sant Jaume.

Convoquem doncs al conjunt dels treballadors i treballadores a aquesta manifestació, on s’exigirà al Govern de la Generalitat la desvinculació de l’OTAN de Catalunya (i de l’Estat) i al Govern Municipal la declaració de Barcelona com ciutat antiimperialista i la declaració de l’OTAN com a organització “non grata”.

El PCPC, integrant des del 1r minut de la Plataforma Unitària i Popular Contra la guerra i l’OTAN, celebra que avui, 30 anys després del “NO a l’OTAN” del poble català al referèndum, de nou s’hagi creat un espai de participació antiimperialista ampli, democràtic i participatiu, que s’ha de seguir enfortint i estenent.

Avui com ahir, els pobles del món segueixen sent bombardejats, envaïts, saquejats, espoliats i reprimits per la barbàrie imperialista, que amaga darrera la seva maquinària de mort, l’OTAN, els interessos del capitalisme, dels grans empresaris.

No hem de perdre de vista que darrera totes les guerres i agressions que es cometen a Síria i Iraq, hi ha la llarga mà dels interessos empresarials d’un grapat de burgesos; a cada mercenari de l’ISIS s’amaga l’interès del monopoli del gas de Qatar; que a l’ombra dels mercenaris d’Al Qaeda, es defensen els negocis relacionats amb l’oleoducte transàrab entre EAU, la UE i Turquia; a cada tret que dispara un terrorista de l’ELS hi ha l’interès pel control de les rutes comercials al Golf Pèrsic i al Mediterrani.

La guerra la provoca el capital i les conseqüències la paguen els pobles. Per tant, ahir com avui els pobles hem d’exigir Pau i antiimperialisme militant.

Només amb la presa de consciència del problema podrem aportar solucions efectives, i aquestes passen per tornar a aixecar la bandera de “l’OTAN NO”, la denúncia del caràcter imperialista de la Unió Europea i EEUU, enemics dels pobles, que només son instruments del capitalisme per mantenir i augmentar al seva taxa de benefici.

Enfortim-nos!

NI OTAN, NI UE, NI FMI!
LLUITEM PEL SOCIALISME I L’INTERNACIONALISME PROLETARI!

Partit Comunista del Poble de Catalunya