Panrico, la lluita continua

Panrico, la lluita continua

Un silenci culpable s’estén sobre la lluita que els treballadors i treballadores de Panrico estan duent a terme. Panrico: 8 mesos de vaga per 0 acomiadaments, 0 rebaixes salarial i de condicions laborals. LA LLUITA CONTINUA.

Companys i companyes, la vaga més llarga des de la Transició va haver de fer front a poderosos enemics pel que DENUNCIEM:

  • A Panrico / Oaktree, multinacional de fons voltor, que va posar a Carlos Gila (el liquidador de Sintel / Telefonica i la Seda) al costat de Joan Mas, germà del president de la Generalitat, en santa aliança per fer passar el duríssim pla d’ajust.
  • A la Generalitat, que va demostrar la seva total complicitat amb la patronal, frenant les denúncies a l’empresa quan la inspecció havia certificat la vulneració del dret de vaga i múltiples atropellaments contra els treballadors/es, entre ells les duríssimes càrregues dels Mossos, o amb les provocadores declaracions de Felip Puig, contra els treballadors/es i, finalment, lliurant un crèdit/premi de 8 milions d ‘€ al setembre, que l’empresa ràpidament va utilitzar per activar més acomiadaments. També cal assenyalar la inhibició calculada del reformisme i la reacció governant a l’Ajuntament de Perpètua de Mogoda. Aquesta és l’estratègia a seguir per la burgesia nacionalista i la classe política del sistema, pel que a la classe obrera es refereix.

Però també van haver d’enfrontar la traïció d’uns sindicats desclassats i pactistes: UGT-CCOO.

La direcció d’UGT es va posicionar des del principi al costat de l’empresa contra la vaga i a favor de l’ERO.

La direcció de CCOO va aïllar la lluita, donant el vistiplau a la continuïtat del treball en les altres factories, aïllant la lluita, desmovilizanla, i fins i tot pressionant al seu propi advocat- Enrique Lillo ho va publicar- perquè deixés caure la defensa dels treballadors/es de la factoria de Perpètua de Mogoda (la majoria dels vaguistes eren afiliats a CCOO.

La vaga va resistir per la convicció dels treballadors/es que no hi ha altre camí que la lluita. La patronal ha respost acomiadant, castigant la planta rebel de Perpètua de Mogoda i als companys/es més combatius, entre ells el Comitè de Vaga electe en assemblea majoritària. Però els treballadors/es una vegada i una altra van rebutjar la signatura que volia imposar la direcció venuda de CCOO per deixar tancat el conflicte i els acomiadaments, i és per això que ara la lluita continua oberta al marge d’aquest sindicat.

Lluiten per la nul·litat dels acomiadaments i la reintegració a la feina de tots els companys/es acomiadats. S’ha denunciat a la Generalitat de Catalunya (CiU) a l’Oficina Antifrau per la seva aptitud negativa presa al llarg del conflicte. A l’immoral Gila per les seves declaracions en què tractava els treballadors/es com potencials enverinadors de Donuts.

No hi ha altre camí que unir les lluites, la unitat de classe és imprescindible, el capital i la burgesia intenta desunirla amb la complicitat de la venuda aristocràcia sindical, per això manifestem la nostra solidaritat amb Panrico i la vaga de Movistar, i amb totes les lluites que avui operen al país.

És imprescindible reconstruir la solidaritat obrera i el sindicalisme de classe.

Visca la lluita de la classe obrera!
Visca la lluita dels treballadors/es de Panrico!

1 de Maig de 2015

PCPC-(CÈL·LULA DE PERPÈTUA DE MOGODA)