Nota del PCPC Tarragona davant l’actual situació

Nota del PCPC Tarragona davant l’actual situació

A partir de l’11 de maig les regions sanitàries de Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona han entrat en la fase 1, de l’anomenada cínicament pel govern “desescalada cap a una nova normalitat”. Des dels mitjans de comunicació al servei de la burgesia, se’ns ha volgut vendre aquest fet com el més desitjable i normal, donades les circumstàncies. Tothom té ganes de sortir a comprar, socialitzar a les terrasses amb els amics i amigues ens diuen.

La crisi del coronavirus està sent desastrosa a la nostra província, amb un balanç de 406 morts a dia d’avui. Molts d’ells ancians i ancianes, que viuen en residències en la seva majoria.

Però la realitat és molt diferent i molt més preocupant del que ens volen fer creure. S’han presentat 9.932 ERTO, han sigut afectats més de 53.893 treballadors i treballadores. A això cal sumar la taxa d’aturats i aturades, que es va incrementar en més de 6.000 al mes d’abril. S’ha de destacar que moltes de les nostres ciutats, estan enfocades econòmicament al turisme de temporada. 

I aquesta és la situació realment preocupant actualment: ara com ara moltes famílies estan sense cap ingrés, demanant menjar i el que és pitjor sense ajudes per part del govern. Cal fer un esment especial a la joventut que veu el seu futur amb major incertesa si cap, ja que hi ha molt poques possibilitats de trobar una feina avui en dia.

Des del PCPC fem una crida a la unitat de la classe treballadora en aquests difícils moments, a defensar els nostres drets lluitant per a preservar-los i a afrontar la realitat per difícil que aquesta sigui. En el capitalisme sol uns pocs són els privilegiats i la majoria de la classe treballadora veu com les seves condicions vitals empitjoren a marxes forçades.

Lluitem per conquerir tot el que ens pertany, ens hi va la vida!

Cèl·lula PCPC Tarragona Numen Mestre