Nota de l’Àrea Internacional del PCPE davant els crims feixistes a Ucraïna

Nota de l’Àrea Internacional del PCPE davant els crims feixistes a Ucraïna

El Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE), coneixedor dels tristos fets esdevinguts el passat 2 de maig a la ciutat d’Odessa, manifesta la seva més enèrgica repulsa davant l’infame atac protagonitzat per les esquadres nazi-feixistes, així com el seu més sentit condol als familiars i amics dels més de quaranta màrtirs de la Casa dels Sindicats d’Odessa, molts d’ells militants comunistes i d’organitzacions populars.
Denunciem que la criminal Junta que avui governa Ucraïna, sota l’empar dels monopolis europeus i nord-americans, porta a terme una brutal campanya de fustigació contra les organitzacions populars del país, fent ús de les Forces Armades i les milícies de la Guàrdia Nacional formades per integrants del squadrismo feixista representat per les organitzacions “Pravi Sektor” i “Svoboda”. Bona prova d’això és la nova massacre a Odessa, però també la dura repressió exercida en ciutats com Slaviansk, Donbass o Kharkov, on l’heroica resistència popular ha frenat l’ofensiva de les forces de Kíev, que pretén sotmetre al conjunt del país sota el jou de la reaccionària i depredadora aliança imperialista europea i els EUA, sigui quin sigui el nombre de víctimes que per a això sigui necessari.
Així mateix, cridem l’atenció sobre el paper jugat per tots aquells que van saludar el moviment sorgit de la plaça Maidan com una revolta popular i democràtica, que van obviar els interessos imperialistes que actuaven en aquest moviment i que han resultat en l’avanç del feixisme i els assassinats que avui es produeixen.
El Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE) fa una crida a l’exercici de les més àmplia solidaritat amb el poble treballador d’Ucraïna i, molt especialment, amb els comunistes ucraïnesos. La lluita conseqüent contra l’amenaça nazi-feixista només podrà ser realitzada en perspectiva de ruptura revolucionària amb el capitalisme que l’engendra i amb les potències i aliances imperialistes que la promouen i sostenen.

La feixisme no passarà!

Madrid, 5 maig 2014
Àrea Internacional del Comitè Central del PCPE