No al pacte social. Vaga General

No al pacte social. Vaga General

El Partit Comunista del Poble de Catalunya davant l’aprofundiment i la insistència per part de les cúpules sindicals de CCOO i UGT de la política de concertació i pacte social, manifestem la nostra frontal oposició a aquestes polítiques bastardes contraries als interessos de la classe obrera i les capes populars.

La política de concertació i submissió als interessos de la burgesia per part de la direcció de CCOO i UGT s’ha manifestat de forma escandalosa en la reunió a Madrid amb el govern de la burgesia i amb la patronal de la CEOE. Davant una situació on l’atur i la misèria d’amplíssimes capes de la classe obrera s’accentua, on la suposada sortida a la crisi descansa sobre el conjunt dels treballadors i treballadores que pateixen l’augment constant de l’explotació, aquests agents que dirigeixen el sindicalisme majoritari insisteixen en el pacte i la concertació social.

El proper 6 d’abril CCOO convoca a una manifestació per la “Catalunya social”. El PCPC assistirà a aquesta manifestació dient ben fort que dins el capitalisme no hi pot haver cap Catalunya social, que la classe obrera catalana no pot pactar amb els paràsits que viuen del seu treball, si no lluitar i que el que han de fer és convocar a la vaga general en lloc d’anar a prendre cafè i pastes amb en Rajoy i en Rossell.

Aquest dimecres hem conegut que els representants dels treballadors de Panrico que pertanyen fonamental a CCOO, desobeint a l’assemblea de treballadors, volien ajornar el judici a l’Audiència Nacional per seguir negociant amb l’empresa no se sap què. Finalment l’ajornament s’ha produït per l’oportuna no compareixença d’un delegat de Valladolid. Aquest ajornament suposa un cop molt dur pels companys i companyes de Panrico perquè podria suposar un canvi radical en la seva lluita.

Quan parlem de cúpules sindicals, ens referim a tot l’aparell sindical que defensa i sosté l’aparell de pacte i concertació, i son aquestes cúpules les que han tornat a trair el mandat dels seus companys i companyes.

En el cas de Panrico, al PCPC li consta que des del mes de desembre, des de l’aparell sindical s’ha intentat desmobilitzar i acabar amb la vaga heroica que duen a terme els companys i companyes de Panrico. L’argument, “buscar una sortida digna”. I ens preguntem, digna per a qui? És indigne lluitar pel treball i el salari? És indigne lluitar pels drets i pel que és just?

L’únic indigne és actuar d’esquenes a l’assemblea de treballadors i treballadores, és indigne que després de 30 anys de derrotes i retrocessos encara s’intenti justificar el que és injustificable. Pacte rere pacte, negociació rere negociació, la classe obrera ha perdut drets i s’ha empobrit, en la mateixa proporció que aquestes cúpules sindicals es convertien en agents socials panxacontentes al servei del capital.

No al pacte social! Vaga General!
Visca l’heroica lluita dels treballadors i treballadores de Panrico!
Unitat Obrera per la base, visca les assemblees obreres!

 

Comitè Executiu del PCPC