NO AL PACTE SOCIAL, LLUITAR PER VÈNCER

NO AL PACTE SOCIAL, LLUITAR PER VÈNCER

Aquest 1r de maig del 2022 la classe obrera s’enfronta a moltes dificultats agreujades per la confrontació interimperialista que com a resultat ha desembocat en un enfrontament bèl·lic a la vella Europa.

Davant l’agudització de la crisi general del capitalisme, una vegada més la socialdemocràcia, avui representada pel govern del PSOE-UP, ha acudit ràpida en defensa dels interessos oligàrquics, intentant enganyar el poble amb l’aprovació d’una llei laboral dissenyada a la mesura de la patronal. Pretenen continuar desorientant i enganyant la classe obrera amb vàcues promeses de millora de la situació laboral i social dins del capitalisme.

El capital, amb el seu model de societat basat en la propietat privada dels mitjans de producció, ja no ens ha d’oferir res a la classe obrera i sectors populars excepte menys drets sociolaborals i més explotació i opressió.

Enfrontem una insuportable pujada de preus que aquests dies arriba al 10% i que no baixarà a mitjà-curt termini. Pujada que veníem arrossegant des d’abans d’aquesta guerra però que aquesta ha aguditzat. Exigim la revaloració immediata dels nostres salaris i pensions! Tot és posat en mans del capital privat aguditzant més una situació de pobresa ja insuportable.

El sistema capitalista, aplicant la seva lògica inherent, destrueix les forces productives portant la classe obrera a una situació d’atur, sobreexplotació i misèria. Milions d’obreres i obrers són llançats a l’atur, 12 milions de persones viuen sota el llindar de la misèria. Es retallen els salaris, s’augmenten els ritmes de treball, es privatitzen els serveis públics, la sanitat, les pensions, l’educació.

Per fer front al capital i als seus lacais, la classe obrera s’ha d’organitzar en estructures sindicals i polítiques pròpies. És imprescindible recuperar el sindicalisme de classe, garantia d’una pràctica sindical fonamentada a la sobirania de les decisions preses per assemblees d’obreres i obrers; un sindicalisme contrari al pacte social i enfrontat a la burocràcia sindical. Un sindicalisme amb la ideologia pròpia de la classe treballadora, contra la ideologia burgesa i que construeixi unitat sindical. Un sindicalisme internacionalista, capaç de sentir la solidaritat de classe i oposar-la a l’egoisme patrioter que ens enfronta com a classe per raó del país de naixement. Un sindicalisme compromès amb la pau que denunciï l’imperialisme a l’OTAN i les seves guerres.

Obreres i obrers organitzats en estructures de classe independents dels interessos patronals i els seus representants; estructures assentades a la Unitat Combativa de la Classe Obrera i organitzades des de la base a Sindicats de Classe i als Comitès per a la Unitat Obrera (CUO).

Dins el capitalisme ja existeix la base material per avançar cap a relacions socialistes de producció. Aquesta conclusió de l‟anàlisi del desenvolupament del capitalisme ens situa en el període històric del trànsit d‟un model social ja esgotat, el capitalisme, al següent i superior: el Socialisme-Comunisme.

Actualment, el sistema capitalista en plena agonia ens llança a la barbàrie, necessiten la guerra per continuar guanyant a costa del patiment general de la classe obrera. No dubtaran a tornar a alimentar la bèstia que és el feixisme per poder assolir els seus objectius. Per descomptat, això no serà possible si la classe obrera organitzada no empeny amb força fins a la seva caiguda, les circumstàncies urgeixen la unitat i la seva organització perquè aquest sistema no ens porti a la destrucció.

Fem una crida a classe obrera i sectors populars sense distinció de la seva situació laboral a sumar-se a les files del Partit Comunista del Poble de Catalunya.

AVUI MÉS QUE MAI, ORGANITZACIÓ!

LA TEVA LLUITA DECIDEIX!

VISCA EL 1r DE MAIG!

VISCA LA LLUITA DE CLASSE OBRERA!