No al consorci de l’Hospital Clínic

No al consorci de l’Hospital Clínic

El Partit Comunista del Poble de Catalunya condemna, rebutja i crida a mobilitzar-se als treballadors i treballadores i les capes populars contra la normativa publicada al DOGC del 6 de maig en forma d’Edicte mitjançant la qual s’obren de bat a bat les portes de privatització de l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona.

Si de fet el Clínic, hospital de referència de bona part de Barcelona, ja estava en procés de privatització mitjançant diversos mecanismes (Barnaclínic), o la derivació de proves, intervencions i cures massivament a altres hospitals i clíniques privades (Corachan, Sagrat Cor, etc.), aquest edicte publicat el 6 de maig confirma la línia marcada pel Departament de Sanitat de la Generalitat, en clar i meridià contuberni amb els empresaris del Sector Sanitari privat. No oblidem, en aquest sentit, que el Conseller Ruiz era un dels màxims responsables del club patronal de les mútues privades. Els burgesos ja saben escollir els seus representants als òrgans de gestió governamentals.

El sector sanitari, juntament amb l’educatiu i les prestacions socials (pensions i subsidis), són els 3 eixos on els grans empresaris catalans, espanyols i internacionals han posat màxima dedicació i esforços als darrers anys de crisi capitalista per tal de privatitzar i gestionar conforme els seus interessos per augmentar la seva taxa de guany.

Mútues, hospitals, laboratoris, farmacèutiques, asseguradores i banca pretenen enriquir-se a expenses de la nostra salut. No és casualitat que els governs vagin baixant el nivell de qualitat i atenció a la sanitat pública. “Deixen morir” els serveis públics, els acusen de inoperants i poc efectius, els reformen i estrangulen les seves pròpies lleis per tal de justificar la privatització dels sectors rentables. Va passar amb SEAT, Telefónica, Pegaso, Iberdrola…empreses que en comptes de crear riquesa i treball, creen precarietat i ERO’s.

És causalitat que el Clínic com molts CAP’s (o Centres de Salut), es privatitzin, i creïn pacients i treballadors de 1ª, 2ª i 3ª categoria.

És causalitat que es tanquin les Urgències ambulatòries de comarques i viles (com la de Caldes de Montbui, que donava cobertura a bona part del Vallès), amb l’excusa de “poc ús”.

És causalitat el tancament de plantes massiu els estius dels Hospitals de Vall d’Hebrón i Hospital del Mar.

És causalitat la privatització del Clínic, privatització que es suma als 200 llits tancats, i les 16.000 derivacions que s’ha fet a empreses privades (IDC entre elles, empresa que ja té assignada la gestió de diversos centres “concertats” arreu l’Estat).

Exigim la retirada de l’Edicte del 6 de Maig.

Exigim sanitat pública, 100% pública i de qualitat!

Exigim la nacionalització immediata de tots els Hospitals, asseguradores, mútues i empreses farmacèutiques!

Cridem a la classe obrera i els sectors populars a defensar la Sanitat Pública, que és la nostra, i no un negoci en mans de mercaders fenicis!

 

Comitè Executiu
Partit Comunista del Poble de Catalunya