No a la repressió contra la esquerra independentista basca

No a la repressió contra la esquerra independentista basca

A primeres hores del matí del 12 de gener de 2015, la Guàrdia Civil va iniciar una operació en la qual van ser detinguts 16 militants de l’esquerra independentista basca i va registrar nombrosos locals, entre ells el del sindicat basc LAB. Entre aquestes persones detingudes es troben advocats i advocades que estaven preparant-se per assistir a judicis aquell mateix matí a Madrid i Bilbao i que van haver de ser suspesos a causa d’aquesta batuda.

 A totes aquestes persones se’ls acusa d’integració en banda terrorista i de delictes contra la hisenda pública per, presumptament, no haver declarat uns diners obtingut mitjançant aportacions populars a la mobilització del dia 10 de gener a favor dels drets de les preses i presos polítics bascos.

L’Estat Espanyol, dins de la lògica repressiva que s’aguditza producte de la crisi del capitalisme, intenta atacar amb aquesta nova acció repressiva un pilar fonamental de la lluita obrera i popular com és la solidaritat. Cal remarcar diversos aspectes importants del que ha passat:

1. Mantenir els presos a milers de quilòmetres dels seus llocs d’origen, saltant-se la legalitat del Estat, al mateix temps que no es financen els viatges a aquestes famílies, fa necessari un entorn de solidaritat per assistir a aquests presos en tot el relatiu als viatges dels familiars, roba, peculi, etc.

2. Confiscar dels diners recaptats mitjançant aportacions populars per finançar aquests viatges no és admissible i no pot menys de ser condemnat.

3. La batuda esdevinguda avui no va dirigida contra Sortu, ni contra LAB encara que no hi ha cap dubte que han estat objecte d’una repressió inadmissible per part de l’Estat. Avui l’objectiu central han estat les famílies dels presos i preses i totes les persones que diàriament lluiten per la seva llibertat.

4. La resposta popular a problemes soferts de manera col·lectiva no és un delicte. La solidaritat i les seves expressions són legítimes i han de ser respectades en tota la seva extensió.

5. Avui més que mai, l’acostament dels presos i preses és una necessitat urgent i un dret irrenunciable.

Des del PCPE i PCPC sumem la nostra veu a la denúncia per la vulneració de drets fonamentals. L’oligarquia espanyola, de la mà del govern espanyol, no té cap intenció d’acabar amb l’estat de setge que manté contra l’Esquerra Abertzale.

Tot el que ha passat és producte de l’agudització de les contradiccions al si del capitalisme, que incapaç de conciliar els problemes que provoca per la seva pròpia supervivència, arrasa amb tot el que troba al seu pas. En el capitalisme no és possible trobar una solució favorable als interessos i necessitats del poble treballador basc i per això cal aixecar la bandera de lluita en la qual, units colze amb
colze amb la resta de la classe treballadora de la resta de l’estat espanyol, avancem decididament cap a la construcció del Poder Obrer, el reconeixement al dret d’autodeterminació i el Socialisme.

Comitè Executiu del PCPE
13 de gener de 2015