NI UN TALL DE LLUM MÉS, NI UNA PUJADA MÉS, NI UN TREBALLADOR EN PRECARI MÉS: CONTRA LA DICTADURA DELS MONOPOLIS: NACIONALITZEM-LOS I SOCIALITZEM-LOS!

NI UN TALL DE LLUM MÉS, NI UNA PUJADA MÉS, NI UN TREBALLADOR EN PRECARI MÉS: CONTRA LA DICTADURA DELS MONOPOLIS: NACIONALITZEM-LOS I SOCIALITZEM-LOS!

Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya, seguim treballant per organitzar la lluita obrera i popular que acabi amb la dictadura dels monopolis, que són els que veritablement tenen el Poder en aquest país.

Com si no s’explica la impunitat que tenen les grans empreses monopolístiques de l’energia? Unes empreses que són capaces de pujar els serveis bàsics com l’aigua, la llum o el gas en plena pandèmia fins a un 33%. Unes empreses privades que guanyen milers de milions d’Euros any rere any, exercici rere exercici, i que amb la més tenebrosa cara dura, avui s’excusen de les pujades tot afirmant que “és un pic excepcional en un context de preus molt baixos, dels més baixos d’Europa”. També els mitjans de comunicació han entrevistat als responsables de la subhasta de l’energia, explicant que és una “subhasta diària que es regeix per la llei de l’oferta i la demanda, i els operadors compren l’energia que redistribuiran”.

No ha faltat tampoc l’explicació de TV3 a aquesta situació, entrevistant al seu torn als experts i catedràtics d’econòmiques (tots ells a sou del sistema, és clar) on afirmen “que l’energètic és un mercat, que es regeix per la llei de l’oferta i la demanda, i si puja la demanda, pugen els preus”. Ens ho diuen a la cara!

Paral·lelament, es succeeixen les notícies de talls de llum, aigua i gas en plena onada de fred a famílies treballadores que no poden pagar;  de deficiències notòries de manteniment de les instal·lacions elèctriques, sobretot als barris obrers, que provoquen reiterats talls elèctrics: cables, pals de llum, comptadors i connexions fallen, cauen, o es fan malbé al no poder suportar fred, sobrecàrregues o el pes de la neu i el vent. Barris sencers com Sant Roc a Badalona, Fondo a Santa Coloma, La Pau, Trinitat i el Besòs a Barcelona, són exemples de barris que suporten continus talls que duren hores i inclús dies.

Lògicament, la contradicció és tan gran que es fa palès l’afany especulatiu i acumulatiu del capitalisme: les grans empreses inverteixen molt poc en manteniment, no els importa gens el benestar de la població i en realitat només pretenen acumular més i més beneficis, oferint un servei pèssim, car i pobre.

Unes empreses que viuen realment còmodes amb uns governs que legislen i gestionen al seu servei, on polítics de tot color i signe, els quals defensen una única política que és la de servir els seus amos de la millor manera per obtenir el premi, es postren als peus dels que paguen i manen. Com si no s’expliquen les portes giratòries, on diversos ministres i presidents de governs centrals i autonòmics es van col·locant als consells d’administracions d’aquestes empreses un cop acaben el seu cicle polític? Com s’entén que un país on any rere any es produeixen escàndols rere escàndols al respecte d’aquest poder a l’ombra, cap govern, ni central ni autonòmic, sigui capaç de legislar contra aquesta plutocràcia burgesa?

Avui veiem aterrats imatges de televisions “públiques” -cas de TV3- on es culpabilitza a tots els habitants de barris sencers de Badalona i Santa Coloma dels talls elèctrics perquè “punxen la llum i sobrecarreguen el sistema”. Llegim a la premsa que és inevitable el col·lapse de les xarxes aquests dies per la “excepcional demanda” que provoca, al seu torn “pujades de preus inevitables”. La premsa és burgesa i està al servei dels burgesos.

No llegim ni una sola paraula, ni escoltem un sol mot, ni veiem una sola imatge als mitjans de la burgesia que denunciï que mentre es tallen serveis essencials humans com llum, aigua o gas a treballadors a l’atur que no la poden pagar però la necessiten, Iberdrola va guanyar 3406 milions d’Euros al 2019. Un 13% més que al 2018.

No percebem cap crítica des dels partits polítics parlamentaris al fet que milers i milers de treballadors d’ETT, subcontractes diversos i autònoms, cobren1100 euros bruts mensuals per jornades laborals de 10 o 12 hores segons el cas, per penjar cablejat, tirar instal·lacions elèctriques o posar el sistema calefactor de coure del gas per Naturgy. Aquesta gran empresa es va embutxacar 1432 milions d’Euros al 2019.

No constatem cap reacció ni rebuig dels governs ni central ni autonòmic als continus talls de subministres bàsics per falta de manteniment, ni cap queixa formal, ni cap intent de nacionalitzar i posar al servei del poble treballador aquestes empreses totalment mafioses un cop constatada -clarament- que les privatitzacions d’empreses abans i durant la “democràcia” són, ni més ni menys, que un desastre per les condicions laborals del treballadors que hi treballen; que són un immens negoci on quatre oligopolis estan arrasant els salaris dels treballadors i treballadores i que ens deixen tirats si no podem pagar les factures.

Treballadors i treballadores, és totalment necessari organitzar-nos per fer-los front. És imprescindible que la indignació que ens recorre el cos es transformi en organització i lluita sostinguda per aixecar-nos i posar totes aquestes empreses al nostre servei: s’han de nacionalitzar urgentment, i no només això: s’han de socialitzar, perquè els beneficis que generen serveixin al conjunt del poble treballador, es pugui garantir el servei a tothom qui ho necessiti, i no es faci mai més dels serveis públics un negoci per ningú.

Treballadores i treballadors: la història ens demostra que units som invencibles. Totes les conquestes socials i els drets els hem guanyat lluitant. És el moment, davant aquest terrible sistema que ens roba fins i tot la salut, que ens desnona en plena pandèmia, que ens deixa a l’atur i sense cobrar-lo durant mesos… que ens penalitza per una crisi sanitària que no és culpa nostra! Que ens tallen la calefacció en plena onada de fred!…és imprescindible la resposta obrera i popular.

Treballadors i treballadores: organitzeu-vos al Partit Comunista del Poble de Catalunya!

SOCIALISME O BARBÀRIE!

Secretaria de Moviment Popular del PCPC.

15/01/2021