Nacionalització i socialització de la sanitat pública

Nacionalització i socialització de la sanitat pública

Empreses com ISS, Accenture, Isern, Orange, la Caixa…anunciant-se esplendorosa i impúdicament a l’entrada de l’Hospital de Mollet del Vallès, hospital “públic” de referència a l’anomenat Baix Vallès. En realitat és la Fundació Sanitària Mollet (FSM), consorci públic/privat (concert).

Es tracta d’una exposició on s’expliquen les moltes virtuts -i cap defecte- de la gestió “mixta” que poc a poc es va imposant a la sanitat pública catalana.

Lloances a la col.laboració público-privada. En realitat es tracta de substituir el model sanitari públic sanitari universal per fer negoci del dret: el pacient passa a ser usuari; el personal mèdic/sanitari recursos humans com els serveis auxiliars i administratius.

Subcontractacions, dobles i triples escales salarials al personal…un immens negoci fet en base al nostre sosteniment del sistema (ho paguem tots i totes els treballadors i treballadores), mentre els beneficis d’explotació del servei s’ho queden empreses privades.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya i la seva Joventut denunciem la privatització i mercantilització de la sanitat pública i exigim la seva nacionalització i socialització, així com la de la sanitat privada que no rep subvenció pública.

PCPC Vallès Occidental i Vallès Oriental