Míting a Santa Coloma de Gramenet

Míting a Santa Coloma de Gramenet

Míting amb motiu de la commemoració de la festa de la revolució d’Octubre als carrers de Santa Coloma de Gramenet. Intervenen el camarada Secretari General, Ferran Nieto, i el camarada Ramon Vidal de Santa Coloma.

A continuació teniu el discurs íntegre del camarada Secretari General:

Companys i companyes, camarades, 97 anys després de la gloriosa Revolució Rusa, les idees que la impulsaren estan més vigents que mai.

Avui com ahir és imprescindible la derrota del capitalisme. En aquests 97 anys l’imperialisme s’ha convertit en un sistema que avarca tot el món, un grapat de monopolis, un grapat d’oligarques controla el destí de la humanitat, controla el destí de tots nosaltres.

L’imperialisme, fase superior del capitalisme, està instal·lat en una crisi de dimensions desconegudes. Sobre nosaltres, sobre els treballadors i les treballadores, els capitalistes intenten sortir de la crisi. Mentre l’atur, la precarietat, l’explotació i en definitiva la pobresa s’estén entre les famílies obreres, els beneficis de quatre creixen de forma obscena.

I si companys i companyes, un grapat de capitalistes controlen quasi tota la riquesa del país. Mentre les famílies obreres son expulsades de les seves cases, mentre els nostres salaris cada cop ens permeten comprar menys, mentre els serveis bàsics, com la llum, l’aigua o el gas es converteixen en un luxe… mentre tot això passa, quatre oligarques s’enriqueixen a costa de nosaltres.

La nostra misèria és la seva riquesa.

A Catalunya la burgesia està desmantellant la sanitat pública, tancant ambulatoris, urgències, tancant plantes senceres d’hospitals. Avui els malalts s’acumulen en precaris llits als passadissos, les imatges a les plantes i a les urgències son dantesques. Hi ha ambulatoris en barracons com al Besòs, i mentre tot això passa, el govern al servei de la burgesia impulsa i imposa la privatització de la sanitat.

Es destrueix la sanitat pública en favor de la sanitat privada. Es destrueix la sanitat que vàrem conquerir per convertir-la en un negoci en una mercaderia!. La nostra salut no és un negoci! La salut dels nostres fills, dels nostres pares no és un negoci!

O com l’educació pública, el govern al servei dels capitalistes està atacant a l’educació del jovent d’extracció obrera, s’està desmantellant l’escola bressol, es tanquen línies senceres a primària, el batxillerat nocturn es tanca i les taxes universitàries fan que cada cop sigui més difícil que una família obrera pugui portar els seus fills a la universitat. Mentre això passa les subvencions a l’escola privada augmenten, i com no, bona part dels diners públics es destinen a sostenir l’educació religiosa, els nostres diners engreixen el sistema educatiu de la reaccionària església catòlica.

Els serveis socials més bàsics corren la mateixa sort, les residències geriàtriques públiques, els casals de la gent gran, les escoles bressol i les prestacions socials es desmantellen i es privatitzen. Les prestacions socials es retallen, i per tant, s’agreugen les situacions de pobresa i misèria a casa nostra.

Misèria que es visualitza en els milers de famílies desnonades de les seves cases. Els i les comunistes estem en primera línia, lluitant contra els desnonaments, assenyalant a la banca com a principal responsable, però també als governs municipals i autonòmic, que demostren dia rere dia que estan al servei dels banquers i els especuladors. Com a Sant Adrià del Besòs, on es viuen situacions d’emergència social i on el govern del PSC i d’Iniciativa i Esquerra Unida, amb pràctiques mafioses i caciquisme no disposen de pisos socials, i deriven els casos a l’església. Vergonya d’esquerra que corre a aixoplugar-se sota les faldilles de l’església.

Mentre milers i milers de treballadors i treballadores son expulsats de casa seva, mentre cada cop més famílies no poden ni escalfar-se a les seves llars, mentre la pobresa i la desigualtat augmenta, les institucions de l’Estat burgés es desentenen.

Avui és imprescindible que els treballadors i treballadores ens organitzem en defensa dels nostres drets i les nostres conquestes. Els treballadors i treballadores ens hem d’organitzar, hem d’obrir les portes de les associacions de veïns i recuperar-les. Les associacions de veïns han d’estar al servei del poble! Les associacions de veïns han de ser instruments de lluita i de solidaritat!

El capitalisme ataca el salari indirecte dels treballadors, els serveis públics, la sanitat, l’educació… són nostres, nosaltres les paguem i ens les estan robant, i quan ens roben els serveis públics nosaltres som més pobres i ells més rics!

Companys i companyes, però això no és el pitjor, l’atac fonamental dels capitalistes contra els treballadors i les treballadores és en les condicions de treball, és en els nostres salaris i en els nostres drets laborals. Companys i companyes, la precarietat laboral, el treball per hores i sobretot l’atur està portant a la classe obrera a la misèria.

Els salaris han baixat en picat, quan menys ens paguen més rics son ells! Els convenis col·lectius s’han convertit en paper mullat!

L’acomiadament pràcticament és lliure i les indemnitzacions de misèria! I si no hi hagués prou amb això, la Unió Europea afirma que els salaris dels treballadors indefinits no ha baixat i que cal baixar-lo!, el BBVA afirma que part de la ja ridícula indemnització d’acomiadament ens l’hem de pagar nosaltres!

Companys i companyes, els capitalistes ens han declarat la guerra! Els capitalistes han decidit que només poden sortir de la crisi matxacant als treballadors!

No podem quedar-nos de braços plegats, no podem mantenir-nos a la expectativa esperant un canvi de conjuntura. No companys, s’ha acabat està de braços plegats, ens han declarat la guerra i hem de respondre a la ofensiva. S’ha acabat el pacte i la conciliació. Hem d’exigir als sindicats majoritaris que abandonin la seva política de pacte i conciliació, a cada pacte amb la patronal ha vingut una derrota per a la classe obrera, a cada pacte amb els capitalistes els treballadors i treballadores hem perdut drets i hem guanyat misèria.

El pacte social és un instrument al servei del capital! No hi ha interessos comuns entre els capitalistes i nosaltres!

Hem d’exigir un canvi radical de la política sindical, sense pactes, sense conciliació! Hem d’exigir el que és nostre! Per què sense nosaltres no hi ha riquesa!

És imprescindible, davant dels plans de la burgesia, que s’estableixi una dinàmica sostinguda de lluita i de mobilització que desemboqui en una nova vaga general. A què esperen? Què els ho impedeix? No es prou dramàtica la situació?

El Partit Comunista del Poble de Catalunya treballa per unificar les lluites i organitzar a la nostra classe. Hem de passar de la resistència a la ofensiva, als centres de treball i als barris, per exigir el que és nostre.

Necessitem que les àmplies majories, que la classe obrera i els sectors populars, tingui les eines per lluitar, assemblees populars al barri, assemblees obreres als centres de treball, Comités d’Unitat Obrera i organització sindical, son les eines per alçar al poble, per alçar als treballadors i les treballadores.

De la resistència a la ofensiva per arribar al poder, al poder obrer. Companys i companyes nosaltres som els que ho produïm tot, sense nosaltres no es mou ni un engranatge. Som els treballadors i treballadores, som la classe obrera la que tot ho produeix, nosaltres som els imprescindibles, ells, els capitalistes, el Botín, el Florentino, el senyor Mercadona o el Brufau, ells no son res, no produeixen res, no els necessitem.

Companys i companyes, quan diem TOT PER A LA CLASSE OBRERA! Volem dir TOT! Volem el PODER! Volem construir el Socialisme, volem acabar amb el capitalisme! I això no és només possible, és imprescindible! El capitalisme ens porta a l’abisme, el capitalisme només ens ofereix explotació, misèria i guerra.

Avui Catalunya viu un moment polític intens, però els i les comunistes advertim, no hi pot haver pacte amb la burgesia, no hi pot haver conciliació amb els capitalistes. No hi ha abraçades amb l’enemic. Avui forces suposadament Anticapitalistes s’han compromés a participar en un procés constituent català. Ens diuen que és una oportunitat, que pot representar un avenç. MENTIDA, MENTIDA, MENTIDA!

Ja ho vam viure al 78 amb els pactes de la Moncloa. En aquella època deien el mateix, deien que la constitució borbònica era una oportunitat, que obria perspectives democràtiques i que situarien a la classe obrera en millors condicions per fer la revolució. Aquests que ho deien van acabar absorbits i al servei del capitalisme.

Ara ens diuen el mateix, i passarà el mateix, els qui pactin amb la burgesia acabaran al servei de la burgesia. No hi ha conciliació de classes possible, menys encara quan ens han declarat la guerra per salvar-se ells a costa del nosaltres.

Avui el PCPC és l’únic Partit que manté una posició independent de classe, nosaltres no enganyem als treballadors, nosaltres no venem il·lusions. Només el poble salvarà al poble, només la classe obrera farà la revolució i només el Socialisme pot solucionar el problema de la vivenda, de l’atur o de l’educació. Només si nosaltres agafem les rendes del nostre destí podrem dirigir aquest país en funció dels interessos de nosaltres mateixos dels treballadors i les treballadores.

Per això diem NO A LA SEGONA TRANSICIÓ!

NO AL PACTE SOCIAL!

NO A LA CONCILIACIÓ!

NO AL CAPITALISME HUMÀ!

I per això diem SÍ A LA REVOLUCIÓ!

SÍ AL SOCIALISME!

SÍ A LA CLASSE OBRERA!

Visca la lluita de la classe obrera!

Visca el Partit i la joventut comunista!

Companys i companyes, el Partit Comunista del Poble de Catalunya està al servei de la nostra classe i del poble. Estem al servei dels treballadors, dels veïns i veïnes dels barris obrers, dels pensionistes i dels estudiants.

El PCPC és un instrument per organitzar la revolució.

Som un instrument per organitzar les lluites.

Tenim l’acumulat històric de 80 anys de comunisme català, som els herus del PSUC i som també els hereus de la revolució d’octubre dels bolxevics.

Som el Partit Comunista!

Som el futur!