MELILLA: PEDRO SÁNCHEZ, I EL SEU GOVERN, TERRORISME I BANDA ARMADA

MELILLA: PEDRO SÁNCHEZ, I EL SEU GOVERN, TERRORISME I BANDA ARMADA

Declaració del Comité Executiu del PCPE

El Comitè Executiu del PCPE, davant la violenta barbàrie deslligada a Melilla el passat dia 25 de juny per les forces repressives espanyoles i marroquines, amb resultat d’almenys 23 morts (xifra provisional), aprova la present declaració com a expressió del seu més ferm posicionament de denúncia contra aquest Govern criminal, contra el Cap de l’Estat i contra els mateixos cossos repressius de l’Estat burgès: 

1.- Les declaracions del President del Govern, felicitant els policies espanyols i marroquins, després que es coneguessin les primeres dades sobre el nombre de víctimes, constitueixen una cínica exaltació de la violència policial, així com un reconeixement de la impunitat que s’atorga a aquests cossos repressius, tant espanyols com marroquins. Pedro Sánchez, en el moment de fer les seves declaracions, coneixia perfectament la brutalitat dels mitjans emprats contra els immigrants, desarmats, així com que molts d’ells van ser deixats morir al lloc, sense donar-los cap mena d’assistència durant hores. La seva felicitació, sense matisos, a policies espanyols i marroquins no és altra cosa que una complicitat explícita amb l’actuació criminal d’aquests cossos repressius.

2.- Pedro Sánchez, en vigílies de l’inici de la Cimera de l’OTAN a Madrid, assumeix amb disciplina submisa el paper que li correspon en aquesta aliança criminal, com a guardià del flanc sud del continent europeu. Que no és altre que l’exercici dictatorial de la violència sense límits contra els qui, en una situació desesperada, producte del saqueig del continent africà per les potències capitalistes internacionals, tracten de buscar unes millors condicions de vida lluny dels seus països. L’Europa fortalesa, custodiada pels antidemocràtics efectius del FRONTEX, nega el pas de les fronteres als pobres que ha creat. No hi ha democràcia a la UE, que cada dia és més un club de ferotges dictadures regides pel capital monopolista, dels quals Pedro Sánchez, amb gust, aspira a ser el seu ferotge capatàs. Amb aquesta actitud PS busca que se li reconegui un lloc preferent en el repartiment del botí entre les feres. L’última traïció al poble sahrauí, també forma part d’aquesta mateixa submissió a la dictadura del capitalisme internacional, dirigida per l’imperialisme ianki. Ell sí que actua com el cap de totes les màfies, i com a cap d’una perillosa banda armada de caràcter terrorista.

3.- Les responsabilitats d’aquests crims són de tot el Govern. No és possible formar part d’un Govern el President del qual proclama felicitacions per aquestes brutals accions policials sense que també els arribin a les seves robes les taques de la sang vessada a Melilla. No valen les tímides paraules –IU, PCE, PODEMOS- quan s’estan vulnerant els drets més elementals de les persones des del poder dictatorial absolut de l’Estat. Els qui continuen en el Govern són tan responsables com Pedro Sánchez per aquests crims. També, com no, el Cap de l’Estat Felip VI, amic personal del sàtrapa Mohamed VI, que calla davant d’aquests crims, però sí que va intervenir de forma explícita quan el poble català va tractar d’expressar-se de forma lliure i sobirana. Demostrant així que, segons quines situacions, calla o parla, a la mida dels seus interessos com a ocupant il·lícit de la Prefectura de l’Estat.

4.- Aquesta brutal tragèdia no és més que una demostració avançada dels objectius pels quals es convoca la Cimera de l’OTAN que s’inicia a Madrid aquesta setmana. Es tracta de coordinar i organitzar un ordre internacional en el qual cada dia hi haurà menys límits per a l’exercici de la violència per la dictadura armada del capital, contra la classe obrera i contra els pobles. Aquest és el futur que es prepara a Madrid, per mirar de perpetuar el poder de l’agonitzant capitalisme internacional. Davant d’aquest nou ordre les forces dominants no deixen marge per a la dissensió, i Pedro Sánchez ho sap, ho assumeix i l’impulsa. S’està acabant el conte de la democràcia i de la llibertat en el sistema capitalista, les caretes estan caient, i els pobles han de prendre la iniciativa en les seves lluites sense prestar-se a cap mena d’engany.

5.- Aquests fets constitueixen una demostració més del caràcter il·lícit del govern coronat de la dictadura del capital a Espanya, i del dret que assisteix al poble que lluita pel seu derrocament, i per la instauració d’un nou sistema social socialista, conduït per la classe obrera en el poder. La lluita avui és entre el criminal món decrèpit dels saquejadors i el món nou dels qui lluitem per un ordre social just en què sí que siguin certes la democràcia i les llibertats per a la majoria social, i on la classe obrera es reconegui com una sola classe internacional, que més aviat que tard donarà sepultura a l’actual poder monopolista de la burgesia internacional. L’organització de totes les forces del progrés social en un ampli Front Mundial Antiimperialista, com a procés d’acumulació de forces previ a la revolució socialista, és una urgent necessitat amb la qual el PCPE es compromet i treballa de forma contínua per a la seva materialització. Serà la més àmplia unitat de les forces obreres i populars la que aixecarà un món en què la barbàrie de Melilla sigui el tràgic record d’un sistema criminal ja desaparegut.

Comitè Executiu del PCPE a 26 de juny de 2022