Manuel Mora, exemple de lluita

Manuel Mora, exemple de lluita

mora 6  MANUEL MORA. FOTO 2

El camarada Manuel Mora Porras ens va deixar el 12 d’Agost de 2016. Va néixer fa 76 anys a Jaen. Als anys 60 va emigrar a Suïssa amb el seu germà. Allí van decidir ingresar en el clandestí PCE (1964). Un cop establert a Catalunya en plena clandestinitat i represió va començar a militar al PSUC fins a la seva ruptura amb els eurocomunistes, moment en què va passar al PCC i després al PCPC. Va ser fundador de la Federació de la construcció de CC.OO. Membre del Casal de Cuba de Santa Coloma.

Va ser sempre un militant comunista actiu i compromès amb el marxisme-leninisme. Membre del Comitè Central del PCPC, havia desenvolupat importants responsabilitats en Organització, Premsa i Finances. Malgrat la dificultat permanent que suposa l’enfrontament contra el sistema capitalista mai va perdre el seu somriure ni les ganes de lluitar pel socialisme-comunisme.

El seu compromís amb les tasques com a militant revolucionari va ser fins al final. En la seva vida no va haver descans, sempre entregat al partit, col.locant cartells, repartint propaganda, venent lotería, llibres i premsa. Malgrat la seva llarga malaltia no es va queixar mai perquè era un camarada ferm i compromès en la defensa dels seus principis. Va participar al mes de Juny amb la seva companya Pepi en el Xè Congrés del PCPE. No s’asustava per res, ni de viatges llargs, ni de pujar l’escala per col.locar pancartes, ni de recollir avals per presentar-nos a les eleccions, ni de l’esforç diari.

Deixa un gran buid no sols en la cèl.lula sinó en el conjunt del partit. Home senzill, honrat i treballador. La darrera encartellada la va fer en ple juliol per demanar a Obama, de visita a Espanya que se’n tornés a casa.

El millor homenatge que podem fer és seguir lluitant amb la mateixa intensitat i amb les banderes vermelles amb la falç i martell ben altes com era el seu desig.

El conjunt del partit volem igualment expressar el nostre més sincer condol als seus familiars, especialment a la seva parella i els seus dos fills. Manuel Mora era un dels grans puntals d’aquest partit, com diría Bertold Brecht “un dels imprenscindibles”.

Camarada Manuel Mora present !
Seguim en combat !
Visca la lluita de la classe obrera

COMITÈ EXECUTIU DEL PCPC
Santa Coloma a 13 d’Agost de 2016

 

Adjuntem nota del Secretari General del PCPE, Carmelo Suárez:

La defunció del camarada Manuel Mora significa, pels qui l’hem conegut, la pèrdua d’un gran revolucionari i d’un gran amic, que ens afecta profundament en el personal pels importants moments i per les grans il·lusions que vam compartir en tants anys de lluita.

En nom del CC i de tots els i les militants del PCPE, traslladem a la família i als membres del PCPC aquest sentiment de pesar de tots i cadascun de nosaltres.

Massa aviat ens ha deixat el camarada, doncs malgrat ser conscients de la seva delicada salut, el veure-ho actiu durant el X Congrés no ens feia pensar per res en aquest desenllaç.

Ens deixa un camarada que sempre va estar en la trinxera de la lluita i amb disposició absoluta a desenvolupar totes i cadascuna de les tasques que li encomanava el Partit les 24 hores del dia. Si el nostre compromís revolucionari ha de ser el centre del nostre projecte vital, el camarada Mora ha estat un exemple pràctic i concret d’això fins a l’últim dia de la seva vida, sense deixar ni un moment de posar el seu gra de sorra en la ingent lluita que lliurem pel Poder Obrer i el Socialisme.

Andalús i català, a Santa Coloma, on era coneguda la seva militància d’una forma àmplia pels qui resideixen en aquesta zona, va ser sempre un exemple d’agitació comunista, la qual cosa, amb tota naturalitat, li va permetre destacar sempre per la seva capacitat per distribuir octavetes, recaptar finances per al Partit i recollir centenars i centenars d’avals per a les candidatures electorals del PCPC.

Perdem a un camarada que, per tot el que va significar per al Partit, no ens serà fàcil reemplaçar; un exemple de lluitador de la classe obrera dels quals sí es van forjar en l’acer de la dura realitat de la seva classe i que, en anar-se, ens deixa un testimoni que entre tots i totes estem en l’obligació de portar a les metes de llibertat i justícia que sempre va somiar, i per les quals mai va deixar de treballar el camarada Mora.

Tot el nostre reconeixement a qui va lluitar de forma exemplar per la revolució tota la seva vida.

Manuel Mora, definitivament, forma part de la història de la lluita heroica de la classe obrera per la seva emancipació.

Camarada Manuel Mora, la nostra lluita és fins a la victòria!
Camarada Manuel Mora, Present, ara i sempre!

Carmelo Suárez. Secretari General del PCPE