MANIFEST 26 DE JULIO. FESTA NACIONAL DE CUBA

MANIFEST 26 DE JULIO. FESTA NACIONAL DE CUBA

Aquest diumenge us convidem a participar a l’acte d’homenatge als Herois Cubans del 26 de Julio, diumenge 26 de juliol a les 10.30 hores a Sant Andreu L1 de Metro- Barcelona, (Davant del bust de José Martí, Recinte Fabra i Coats).

60 anys d’Internacionalisme!
Trenquem el bloqueig!

Adjuntem el nostre manifest per a aquesta històrica data:

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i la seva Joventut (J-PCPC) saludem calorosament a l’heroic poble cubà i al seu govern revolucionari amb motiu de la celebració del 26 de Julio.

La data del 26 de Juliol de 1953, en que un grup de revolucionaris encapçalats per Fidel Castro van assaltar les casernes del Moncada i Carlos Manuel de Céspedes, malgrat que van ser accions fallides van suposar l’inici de la lluita contra la tirania de Fulgencio Batista i que van culminar amb l’entrada triomfal dels guerrillers revolucionaris l’1 de Gener de 1959 a l’Havana donant inici a la Revolució Cubana.

En el judici del Moncada l’any 1953 Fidel amb el seu al·legat d’autodefensa (publicat posteriorment en el llibre ” la historia me absolverá “) assenyala el que considera els mals del país, resumits en sis problemes fonamentals: el problema de la terra, el problema de la industrialització, el problema de l’habitatge, el problema de la desocupació, el problema de l’educació i el problema de la salut. Fidel va afirmar que l’autor Intel·lectual del Moncada va ser José Martí (mort en combat contra l’exèrcit colonial espanyol, l’any 1895 en Dos Ríos. Cuba).

L’assalt de les casernes del Moncada i Carlos Manuel de Céspedes van servir de fita a una de les majors gestes que un poble pot emprendre: la de la seva emancipació. I el poble cubà, experimentant ja en batalles alliberadores anteriors, va complir exemplarment amb aquest objectiu i el segueix complint actualment, doncs encara té que fer front a un criminal bloqueig econòmic, comercial i financer imposat per la major potència imperialista, els EEUU, des de 1959. Precisament el 7 de Novembre del 2019, 187 països van demanar la fi del bloqueig, amb 3 vots en contra (EEUU, Israel i el Brasil de Bolsonaro) i 2 abstencions (Colòmbia i Ucraïna). Malgrat aquesta resolució, el bloqueig es manté i s’aguditza amb l’administració de Donald Trump. El poble cubà ha tingut que suportar enormes conseqüències per aquesta política asfixiant que ha ocasionat una pèrdua de 930 mil milions de dòlars en els seus anys de vigència.

Aquest nou 26 de Julio posa de manifest que Cuba ha preservat el llegat del seu líder revolucionari Fidel Castro, el seu pensament està més viu que mai, doncs la Revolució Cubana és obra seva i és aquesta Revolució la que fa que una illa a noranta milles de l’imperi s’elevi com un far per a la classe obrera internacional. Una classe obrera que s’aixecarà en un futur no molt llunyà contra el vell sistema caduc del capitalisme que viu en la seva darrera etapa com un sistema cada cop més violent, anàrquic i incontrolable que mata dia a dia per fam, per manca d’aigua, guerres, malalties curables. Amb la pandèmia del COVID19 s’ha vist com els governs capitalistes encapçalats pels EEUU no tenen cap interès en preservar la vida humana.

Una Revolució que es distingeix per les enormes conquestes socials per part del poble cubà, per l’exèrcit de metges que s’escampa per diversos països i àrees de catàstrofes, pel seu internacionalisme proletari. Prova d´això són les brigades mèdiques cubanes que estan en més de 30 països – fet gairebé silenciat pels mitjans de desinformació capitalista – lluitant contra el COVID-19 (incloent països europeus com Andorra i Itàlia). L’actual president de Cuba, Miguel Díaz Canel com a fidel i digne continuador de la Revolució ha tingut, i té, que lidiar amb la pandèmia del COVID-19 donant exemple al món sencer de com el poble cubà educat en els valors revolucionaris, no sols ha aconseguit tenir una de les taxes de mortaldat més baixes de la zona del carib, sinó que continua exportant el seu major actiu, la solidaritat i l’internacionalisme proletari. Cuba és i serà exemple de dignitat.

Els i les comunistes del PCPC i de la seva Joventut ens reafirmem en aquesta efemèride en el nostre suport a la Revolució Socialista de Cuba i cridem ben fort les consignes:

TRENQUEM EL BLOQUEIG !
VISCA CUBA SOCIALISTA ! 
VISCA CUBA, FIDEL, RAUL I EL CHE !