Llibertat sense càrrecs dels manifestants detinguts i detingudes a Girona

Llibertat sense càrrecs dels manifestants detinguts i detingudes a Girona

ACABEM AMB LA REPRESSIÓ I EXPLOTACIÓ DE LA MONARQUIA BURGESA!

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i la Joventut-PCPC davant les darreres detencions i processaments a manifestants, denunciem novament l’escalada repressiva que la societat catalana i espanyola està patint, marcada en un context mundial, occidental i europeu de total i absoluta regressió dels drets civils i les llibertats.

És evident, i per tant només cal fer una ullada en diagonal per constatar com el Capital aposta descaradament per mantenir el seu ordre social en fórmules diverses d’extrema dreta, on conviuen, depenent de cada circumstància concreta, feixisme descarat, filo feixisme o moviments reaccionaris.

El capitalisme ha optat en diverses formes i graus, doncs, per cuirassar-se darrere formes més violentes, reaccionàries i restrictives per mantenir el seu ordre. Un ordre que a Brasil es manifesta en el xenòfob i retrògrad Bolsonaro; a Ucraïna governa una coalició colpista sorgida del Maydan d’extrema dreta i filonazis que ha il·legalitzat el Partit Comunista; el gran capital reaccionari ha apostat per un partit fort nazi a Grècia (Alba Daurada); a Polònia governa la reacció que tracta d’il·legalitzar el Partit Comunista. A altres països: Àustria, Dinamarca, Bèlgica, França, Itàlia, Alemanya…cada cop més el capital cerca el refugi de la reacció i el feixisme, ja sigui en governs de concentració de dretes i extrema dreta, ja sigui amb partits d’aquestes característiques forts a l’oposició i en procés d’enfortiment manifest.

Als comunistes no ens sorprèn aquesta circumstància. El materialisme històric i el dialèctic ens ensenya que en temps de crisi el Capital, que no és un ens abstracte, si no que té cara i ulls, vol preservar el seu status quo i utilitzarà tots els mitjans al seu abast per aconseguir-ho. No són els temps de demanar recuperar els drets i llibertats arrabassats ni d’intentar rentar-li la cara al monstre: és el moment d’organitzar la classe obrera i els sectors populars per acabar amb la bèstia feixista i construir la societat socialista.

A Catalunya i Espanya veiem com l’ultradreta de Vox sorgeix amb força. Però no és la única: Casado i el seu PP renovat a l’extrema dreta ja demanen obertament il·legalitzar els comunistes, seguint els potents corrents dels liberals europeus que equiparen feixisme i comunisme. Ciutadans segueix la comba marcada pel PP. I Vox ha denunciat ja al PCPE dos cops als tribunals.

El context ens mostra com a l’arrabassament de drets laborals s’acompanya un arrabassament de drets socials i drets civils. Així hem vist com als darrers 40 anys a la depauperació salarial i de condicions i drets laborals i els constants atacs als drets dels treballadors en actiu i passius (sanitat, educació, dret a l’ensenyament, pensions, subvencions, indemnitzacions per acomiadament, drets a la feina…) s’acompanyen lleis regressives (mordassa, sindicació, manifestació, expressió, enduriment de penes, taxes per accedir a la justícia, etc.).

Les darreres detencions de la setmana passada a Catalunya són un nou capítol d’aquesta crua realitat: davant l’aprofundiment de la crisi que pateix l’Estat a tots els nivells, es respon amb més repressió i opressió. Des del PCPC i la seva Joventut exigim la llibertat sense càrrecs de tots els detinguts, i fem una crida a tots els treballadors i treballadores i les classe populars tant de l’Estat com de Catalunya a organitzar-se coordinadament des d’un Front comú, el Front Obrer i Popular al Socialisme per acabar amb aquest sistema corrupte i mesquí que ja no té res més a oferir a la classe obrera que misèria, opressió, injustícia i explotació cada cop més aguda.

Comitè Executiu del PCPC i la J-PCPC.

18 de Gener 2019.