LLEIDA. CRÒNICA SOBRE L’ACTE D’HOMENATGE A FIDEL

LLEIDA. CRÒNICA SOBRE L’ACTE D’HOMENATGE A FIDEL

img_20161227_195131 img_20161227_194721

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC-Ponent), amb motiu de la mort del líder històric de la Revolució Cubana, Fidel Castro, vam organitzar un acte d’homenatge a Lleida el 27 de desembre a un dels més grans dirigents revolucionaris de referència del Moviment Comunista Internacional de la segona meitat del segle XX. Fidel ha estat un home amb unes qualitats extraordinàries també com a Intel.lectual m.l, com a humanista, com a estadista,etc…

Primerament vam projectar un documental de la jornada de clausura del VII Congrés del Partit Comunista de Cuba, en el que vam poder escoltar la darrera intervenció del Comandant Fidel Castro. Després entre els presents a l’acte, es va iniciar un diàleg comentant diferents aspectes de la vida a Cuba, del paper de la Revolució en el canvi tant gran que s’ha produït a l’illa des de 1959. El paper protagonista que té el poble en la gestió de les qüestions polítiques i socials que els afecten, a diferència del capitalisme, on la política cada cop està més allunyada de la realitat i dels problemes i necessitats que patim les treballadores i treballadors.

El llegat de Fidel ens ensenya que la sobirania és innegociable. Que els pobles que perseveren en la lluita acaben triomfant. Que la lluita que es perd és únicament la que s’abandona. Que la veritat és revolucionària i que mai es traicionen els principis.

L’internacionalisme i l’humanisme de Fidel i la Revolució Cubana van contribuir a la derrota de l’apartheid a l’Àfrica. Cuba va deixar en aquesta lluita contra l’imperialisme la sang dels seus màrtirs sense buscar prebendes de cap classe.

La història dels pobles, la que ha d’escriure la classe obrera ja ha absolt a Fidel i a la Revolució Cubana. Una Revolució que malgrat el criminal bloqueig imposat als EEUU ha salvat desenes de milers de vides gràcies a l’ajuda de les brigades mediques cubanes. Igualment Cuba gràcies a les brigades d’ensenyants ha sembrat la cultura i la lluita contra l’analfabetisme per a que els pobles siguin més cultes i més lliures.

Cuba, gràcies a Fidel, ha estat i és una escola per la pau i la integració dels països d’Amèrica. Cuba ha garantitzat els drets bàsics de la seva població malgrat les dificultats ocasionades pel bloqueig que ha causat pèrdues valorades en més de 100 mil milions de dolars (sense comptar les milers de vides i danys causats pels mercenaris imperialistes finançats pel govern dels EEUU). Fidel és humanitat.

Evidentment amb aquest acte no acabem amb el reconeixement que com a comunistes fem a una figura clau de la història de la clase obrera i dels pobles. El PCPC estem compromesos amb la divulgació del seu llegat que ja és patrimoni de la humanitat. El seu exemple ens dona força i arguments com revolucionaris per tal d’enfrontar-nos al sistema capitalista que sols ens ofereix guerres, explotació i injustícies socials.

VISCA LA REVOLUCIÓ SOCIALISTA CUBANA
¡COMANDANTE FIDEL. HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!

PCPC-PONENT
Lleida a 9 de Gener de 2017