LLARGUES CUES AL CAP N 1 D’AMPOSTA

LLARGUES CUES AL CAP N 1 D’AMPOSTA

Des del PCPC d’Amposta Cèl·lula Rogelio Iranzo volem denunciar i posar de manifest la precarietat amb la qual treballen els nostres professionals sanitaris al CAP N1 d’Amposta.

Aquest problema no ve d’ara, ja fa molts anys que tenim mancança de professionals sanitaris, de fet a Amposta només hi ha un pediatre per a tots els nens i nenes de la ciutat. I així en totes les especialitats que hi ha al nostre centre, amb una desena de professionals que no poden donar l’abast a tota la població. Les cues i les llistes d’espera se succeeixen dia rere dia. Com és possible anar el dia 9 de gener de 2018 a buscar visita per al doctor de capçalera i que et donin cita per al dia 31 del mateix mes?

És per aquest motiu que des del Partit Comunista del Poble de Catalunya a la ciutat d’Amposta li preguntem, al màxim responsable de la ciutat que no és altre que l’alcalde i el govern municipal, perquè no han solucionat aquest problema de gran importància per a la salut dels habitants d’Amposta que no es poden pagar una assegurança privada? Però encara és més indignant i més incoherent, construir un CAP nou i no ampliar la plantilla d’aquest. A més per què calia la construcció d’un CAP nou?

El CAP existent funcionava, si és cert que l’aigua calenta no funcionava i els professionals havien d’escalfar en microones per dur la feina a terme amb la màxima professionalitat. S’hauria pogut invertir en una sala de calderes: el problema no és de l’edifici, és de no contractar als professionals mèdics que la ciutat d’Amposta necessita. No som un poble de 3.000 habitants, som una ciutat de més de 20.000

Amb els diners que ha costat el nou edifici, estem segurs que es podrien contractar més professionals i s’hagués pogut deixar l’actual en òptimes condicions.

Quan estigui preparat el nou edifici el vell quedarà en desús, la proposta de l’Ajuntament és convertir l’antic CAP en oficines que formin un viver d’empreses de la ciutat i de joves emprenedors.

Pensem que aquesta proposta de la creació d’un viver d’empreses a l’antic CAP serà, en poques paraules, improductiu i a més és una forma de perpetuar el sistema capitalista des d’una ciutat com la nostra.

El Capitalisme res té a oferir als i les treballadores, és per això i per l’exemple més recent de la Galera, un poble de la comarca on es va construir un viver d’empreses d’alta capacitat amb fons de les arques públiques i on avui dia hi ha menys de cinc empreses.

Cal destinar els recursos en allò que és important per a la ciutat, no per al que és important per a les butxaques d’uns pocs.

És per això que proposem que a l’antic edifici del CAP es faci un centre Juvenil contra les drogodependències, o que se cedeixi a associacions com l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres SSC o l’Afam (Associació de Familiars de Malalts D’Alzheimer del Montsià) entre d’altres, ja que l’edifici reuneix les característiques necessàries.

Els Comunistes creiem que així si es donaria un bon ús a unes instal·lacions que són del municipi i en poc temps es trobarà en desús.

Per un 2018 de victòries!
La teva lluita decideix!

PCPC d’Amposta Cèl·lula Rogelio Iranzo