L’estat espanyol mostra encara més el seu caràcter dictatorial

L’estat espanyol mostra encara més el seu caràcter dictatorial

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i el Partido Comunista de los Pueblos de España (PCPE) davant del decret de presó per 9 consellers de la Generalitat, 8 d’ells incondicional i sense fiança, ordenat avui per part de l’Audiència Nacional, manifesta:

1) Rebutjem enèrgicament l’empresonament dels representants – malgrat el seu carácter burgès – legítims i demòcratics del poble de Catalunya per part de l’Audiència Nacional – digne hereu del Tribunal de Orden Público del Franquisme – sota l’orientació del govern de l’Estat que preten criminalitzar i violentar encara més l’atac contra l’autogovern de Catalunya.

2) Aquesta decisió humiliant del govern del PP – amb el suport dels seus subordinats PSOE i Ciutadans – emparats per l’aplicació de l’article 155 de la C.E, és una nova mesura de caràcter reaccionari i dictatorial propi d’un règim cada cop més autoritari. La deriva que pugui prendre aquesta situació és imprevisible i molt perillosa. El Cap de l’Estat Major de les Forces Armades ja ha amenaçat amb una intervenció militar a Catalunya. Una Catalunya que està patint des de fa vàries setmanes l’ocupació de les forces policials de l’Estat.

3) Les eleccions autonòmiques del 21 de desembre imposades pel govern de l’Estat no es faran amb garanties legals ni democràtiques tenint en compte la forma com s´han convocat i ara amb aquests empresonaments dels 9 consellers del govern de la Generalitat s’agrava encara més la pèrdua de la seva legitimitat . En els propers dies es poden produir noves detencions de la resta de membres del govern de la Generalitat i de la Mesa del Parlament de Catalunya. No hi ha cap garantia de que en cas que hi hagi una nova majoria independentista al futur parlament català es pugui formar govern.

4) Fem una crida al conjunt de la classe obrera i sectors populars de Catalunya i de l’Estat a organitzar-se i mobilitzar-se contra el règim monàrquic del 1978 – hereu del Franquisme imposat per la força de les armes el 18 de Juliol de 1936 contra la 2ª República- que no garantitza els drets socials, democràtics i nacionals dels pobles i de la majoria social.

Aturem la repressió del Règim monàrquic burgès !
Per la República Socialista Catalana.!
Per la República Socialista de caràcter Confederal.!
Llibertat presos polítics!
Visca la Classe Obrera !
No passaran!

 

Comitè Executiu del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)
Secretariat Polític del Partido Comunista de los Pueblos de España (PCPE)

2 de Novembre de 2017