L’estat burgès en crisi es treu la careta: El Govern de Mariano Rajoy ataca violentament els drets del poble de Catalunya

L’estat burgès en crisi es treu la careta: El Govern de Mariano Rajoy ataca violentament els drets del poble de Catalunya

Davant els esdeveniments que en el dia d’avui s’estan produint a Catalunya, el Secretariat Polític del Comitè Central del PCPE aprova la següent DECLARACIÓ:

El SP del CC del PCPE expressa la seva solidaritat amb totes les persones que avui pateixen directament la repressió de l’Estat i, en general, amb el poble de Catalunya al qual se li està negant exercir un dret tan inalienable com és el dret a decidir sobre el seu propi futur.

Aquest escenari repressiu és un salt qualitatiu en el progressiu i accelerat procés de liquidació de les llibertats formals a l’estat espanyol, que té ja un llarg recorregut amb l’aprovació de lleis cada cop més restrictives en els últims anys. Cada dia més, l’actual dictadura del capital es treu la màscara de democràcia burgesa i s’endinsa en un règim de característiques cada dia més autoritàries i antidemocràtiques.

El capitalisme espanyol, representat avui pel govern del PP, s’enfronta a una profunda crisi dels seus mecanismes de legitimació que amenaça l’estabilitat del seu actual hegemonia. La corrupció dels partits del sistema, el desprestigi de la monarquia, la submissió instrumental del poder judicial, units a una profunda crisi econòmica i social en què està instal·lat el seu poder de classe. En aquesta situació l’actual govern del PP opta per provocar un agreujament de l’actual conflicte polític del bloc de poder per, embolicat en el patrioterisme i la defensa de la rància Constitució monàrquica del 78, iniciar un procés de liquidació dels drets socials, civils i laborals que van ser conquerits després de dècades d’intensa lluita de la classe obrera i els sectors populars del conjunt de pobles i nacions d’Espanya.

Avui aquesta actuació del Govern de Rajoy es llança contra el dret a decidir del poble de Catalunya, i imposa la liquidació de facto de la Generalitat. Demà seran els drets de reunió i manifestació, i així, pas a pas, caurà la negociació col·lectiva, el dret a la vaga, …, sempre amb el gastat discurs de “la defensa de la llei”. Per això van fer lleis com la Mordassa i les successives contrareformes laborals; ¡Per aplicar-les!

En aquest moment del desenvolupament de la lluita de classes, que es dóna en unes condicions de profunda crisi a la cúspide de l’Estat burgès, el PCPE té molt clar on ha d’estar. El nostre lloc de combat està al carrer, mobilitzant i denunciant el que passa, i transmetent a la classe obrera i al poble la idea que això no és només un atac contra el poble català. Ara són ells, però demà serem tots els que ens oposem d’alguna o altra manera als seus plans de retallada de les llibertats i augment de la sobreexplotació. Per això aquesta lluita és de tota la classe obrera i de tots els sectors populars de l’Estat Espanyol, situats al costat de la classe obrera catalana que reclama l’exercici dels seus drets nacionals.

PEL DRET A L’AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES

PELS DRETS I LLIBERTATS DE LA CLASSE OBRERA

PER LA REPÚBLICA SOCIALISTA DE CARÀCTER CONFEDERAL

ABAIX LA MONARQUIA, BAIX EL GOVERN BURGÈS

PCPE