L’enfortiment del KKE marca una tendència positiva del reagrupament de forces

L’enfortiment del KKE marca una tendència positiva del reagrupament de forces

Segons els resultats de les eleccions del diumenge 25 de gener de 2015, el KKE va rebre el 5,5%, un augment d’1% del seu percentatge (60.000 vots més) en comparació amb les eleccions generals de 2012, marcant una tendència positiva de reagrupament de forces al voltant del KKE, una tendència que s’havia observat en les eleccions per al parlament europeu, en les eleccions regionals i locals, en les iniciatives del KKE en el moviment obrer.

El KKE va ocupar la tercera posició en 11 regions electorals: 2a circumscripció del Pireu, a les illes Samos, Lesbos, Lefkada, Zacinto, Cefalònia, Corfú, en Lárisa, Tríkala, Préveza, Beòcia.

– El KKE tria a 15 diputats (tenia 12).

– El SG del CC del KKE, Dimitris Kutsumbas, en la seva declaració va saludar els milers de treballadors del nostre país, als joves que van respondre a la crida del KKE i van contribuir al seu enfortiment, el que confirma la tendència positiva de reagrupament de forces entorn al Partit, i sobretot als que van votar el KKE per primera vegada perquè aprecien la seva fermesa, la seva constància i la seva abnegació.

– Els resultats de les eleccions han reflectit el gran descontentament i la ira del poble contra el partit de la Nova Democràcia i el PASOK que el van sumir en la pobresa i en la desocupació durant la crisi econòmica. S’expressen en gran mesura en la falsa esperança que el nou govern de SYRIZA podria seguir una política favorable al poble. La formació d’un govern de SYRIZA -d’un sol partit o de coalició- seguirà en el mateix camí: en la via de sentit únic de la UE, dels compromisos amb el gran capital, els monopolis, la UE i l’OTAN.

– Considerem molt negatiu el fet que el partit nazi encara manté un alt percentatge entre l’electorat.

A continuació poden veure una taula amb els resultats totals i la declaració del secretari general del CC del KKE:

 

Eleccions 2015

Eleccions 2012

%

vots

%

vots

KKE

5.47 %

337,947

4.50%

277,204

SYRIZA

36,34%

2.244.687

26.89%

1,655,086

ND

27,81%

1.717.831

29.66%

1,825,637

Alba Daurada

6,28%

388.197

6.92%

425,990

Potami

6,05%

373.618

Grecs Independents

4,75%

293.211

7.51%

462,466

PASOK

4,68%

289.302

12.28%

755,868

 

DECLARACIÓ DEL SECRETARI GENERAL DEL CC DEL KKE, Dimitris Kutsumbas, SOBRE ELS RESULTATS DE LES ELECCIONS DEL 25 DE GENER DE 2015

En primer lloc voldríem saludar els milers de treballadors del nostre país, els joves que van respondre a la crida del KKE i van contribuir al seu enfortiment, el que confirma la tendència positiva de reagrupament de forces al voltant del KKE, de recuperació de vots. Aquesta tendència va aparèixer per primera vegada l’any passat a les eleccions europees, regionals i locals i va continuar en les diverses lluites del nostre poble, en el moviment obrer, sindical i popular.

En particular, voldríem saludar les persones que van votar pel KKE per primera vegada, apreciant el seu fermesa, la seva constància i la seva abnegació.

El resultat electoral en el seu conjunt ha reflectit el gran descontentament i la ira del poble contra el partit de la Nova Democràcia i el PASOK que el van sumir en la pobresa i en la desocupació durant la crisi econòmica.

Expressa en gran mesura la falsa esperança que el nou govern de SYRIZA pot seguir una política favorable al poble. El KKE ha avaluat que la nova composició del parlament i la formació d’un govern de SYRIZA -d’un sol partit o de coalició- segons les seves declaracions i posicions oficials abans i durant el període preelectoral, seguirà en el mateix camí: en la via de sentit únic de la UE, dels compromisos amb el gran capital, els monopolis, la UE i l’OTAN, amb les conseqüències negatives per al nostre poble i el país. Un cop més, les capes populars pagaran un alt preu per aquestes opcions.

Considerem molt negatiu el fet que un partit nazi, amb una activitat criminal assassina molt concreta, format pels mecanismes del sistema, un partit que està clarament contra els interessos del poble, encara manté un alt percentatge electoral.

En general, considerem que s’ha d’enfortir encara més la línia de contraatac i de ruptura, contra el camí de desenvolupament capitalista, la UE i la política que dóna suport entre el poble i el moviment aquest camí a través de l’assimilació i la passivitat.

El KKE intensificarà els seus esforços i les iniciatives respecte els problemes obrers i populars greus, amb propostes per a l’alleugeriment dels aturats i les famílies populars, els treballadors autònoms, els camperols i els estudiants.

Intensificarà els esforços per al reagrupament del moviment obrer i popular, la construcció de l’aliança popular, perquè es compleixin les esperances i les expectatives del poble i perquè s’alliberi del jou dels monopolis.

Seguirem lluitant dins i fora del parlament, amb la força que ens va donar el poble, per revelar els plans antiobrers que s’estan preparant.
Anem a lluitar de forma dinàmica com a oposició obrera i popular militant, com a organitzadors i força motriu de la lluita obrera, de l’aliança popular, en la lluita per la supervivència i per la perspectiva d’un enderrocament total.

Us desitgem força a totes i tots! Seguim endavant! Bona nit!


KKE
Atenes, 25 de gener de 2015