La Vaga General: l’eina de poder de la classe obrera

La Vaga General: l’eina de poder de la classe obrera

El PCPC denuncia el judici farsa a la que estan sotmesos els presos polítics catalans per les estructures de l’estat repressor monàrquic burgès espanyol.

Com a comunistes que històricament hem plantat cara a la repressió de l’estat cap als moviments que defensen les llibertats i drets humans, no podem acceptar que hi hagi cap mena de presos polítics.

En el cas del judici contra els presos acusats falsa i injustament amb càrrecs fets a mida que tenen com a únic objectiu reprimir políticament la voluntat de la població catalana d’expressar-se lliure i democràticament a les urnes i de defensar el legítim dret a l’autodeterminació de Catalunya, considerem que el pal de paller d’aquesta lluita és la pugna entre les burgesies catalana i espanyola per mantenir les màximes quotes de poder.


La classe obrera i les classes populars seran les últimes beneficiades en aquest conflicte o, com sempre, seran les que paguin les conseqüències negatives del conflicte. Tot i així, aquestes detencions i judicis són injustificables.

Arrel d’aquest judici, el sindicat Intersindical-CSC i USTEC-STEs convoquen una vaga general amb una sèrie de reivindicacions, com la derogació de la reforma laboral de 2012 o l’eliminació de la bretxa salarial entre homes i dones, entre d’altres. Reivindicacions de mínims amb les que la majoria de treballadors i treballadores i classes populars, segur que hi estan d’acord.

Des del PCPC considerem que la dispersió, desorganització i atomització del moviment obrer i popular a l’estat espanyol i a Catalunya, i el retrocés de drets de tot tipus que estem patint la darrera dècada amb l’excusa de la crisi econòmica (que no és altra cosa que una característica inherent al sistema), fan més necessàries que mai l’organització de convocatòries de vaga general.

Però cridem a la reflexió sobre l’ús que s’està fent d’aquest instrument, que és l’únic del que disposem la classe treballadora per mostrar el nostre poder i fer que s’escoltin i s’apliquin les nostres reivindicacions. El moviment obrer i popular necessita més que mai acumular victòries per poder avançar en la consciència del poder que tenim per canviar la realitat de misèria i explotació actuals. I aquesta crida que realitzem té més sentit que mai quan des de les institucions públiques catalanes (Generalitat, Ajuntaments, etc.), des dels mitjans de comunicació públics i privats control.lats per l’indepentisme burgès i des de organitzacions (ANC, Òmnium) que poc o res comparteixen els interessos dels treballadors i les treballadores estan cridant a la Vaga des de posicions poc o gens classistes, utilitzant els dret dels treballadors per interessos aliens als dels treballadors i treballadores, buidant de forma interessada el contingut de la Vaga.

Per una banda, cal trencar amb la creença que si les centrals sindicals amb major afiliació (CCOO i UGT) no convoquen, no cal anar a la vaga. Però al mateix temps, cal que les convocatòries que es realitzen des de sindicats amb afiliació més minoritària, siguin el màxim d’unitàries possible i amb un contingut de classe, no tan sols en les reivindicacions, també en les formes organitzatives i d’agitació del moviment obrer i popular. Cal treballar per construir estructures organitzatives que ens permetin poder fer ús de la vaga amb èxit com a classe treballadora. No ens podem permetre més derrotes.

D’una altra manera, només es contribueix a mantenir el derrotisme actual i per tant, s’afavoreix els objectius de les oligarquies i classes dominants, que continuen desenvolupant el seu projecte d’explotació de la humanitat i del planeta, sabent-se sense adversaris que hi puguin posar fre.

El PCPC crida a treballar per l’acumulació de forces en un Front Obrer i Popular que ens condueixi al Socialisme. No vindran súper herois a defensar-nos, no hi haurà cap República dels treballadors i les treballadores si no la comencem a construir des de les estructures de lluita que facin caure el sistema actual.

El PCPC cridem al conjunt dels treballadors i treballadores a participar en les mobilitzacions convocades per exigir la llibertat de TOTS els presos polítics, i la de tots els repressaliats, acusats i/o comdemnats, inclús per la Generalitat al seu dia, per defensar el dret a la Vaga i la legítima mobilització.

Per l’autodeterminació i contra l’explotació i la repressió: organització obrera i popular!!

Partit Comunista del Poble de Catalunya