La Polícia local d’Alcarràs prohibeix posar cartells al PCPC

La Polícia local d’Alcarràs prohibeix posar cartells al PCPC

Avui divendres cap a les 13 h la Polícia Local d’Alcarràs va aturar i ordenar a 2 membres d’un equip de suport a la campanya del PCPC  per a que no enganxessin cap propaganda electoral pel poble.

En aquell moment estaven col.locant en paper de celo un full de din A4 amb el programa de la formació en un container de reciclatge de cartró. La polícia local va dir que “el motiu de la prohibició és perquè l’Ajuntament  prohibeix enganxar qualsevol tipus de cartell”.  Els membres del cos van informar que simplement “seguien les normes acordades  i que les queixes sobre això es fessin a l´Ajuntament”.

Davant d’aquest fets, manifestem:

1) El nostre rebuig a unes ” normes “ que sota l’excusa del civisme es vulnera greument el dret a la llibertat d’expressió. Precisament un ajuntament com aquest que li agrada pressumir de dialogant i obert, promulga unes normes de caràcter reaccionari. No hi ha coses més importants a Alcarràs per a que al seu cos policial se li encomani reprimir les activitats dels  comunistes? No és més fàcil ficar uns plafons, com fan uns pocs ajuntaments, per a que cada partit o associació divulgui les seves idees o activitats? Demanem la derogació d’ aquestes “normes del caciquisme” i que se’n facin unes altres de caire autènticament democràtic i que fomentin de forma radical la participació ciutadana.

2) L’aplicació d’aquestes “normes” és flèxible. S’aplica als qui qüestionen el sistema capitalista. L´any 2009 amb motiu de les eleccions europees ja va succeir un fet similar. Una patrulla de la polícia local va retenir durant 30 minuts l’equip de campanya del PCPC pel mateix motiu.

A la foto adjunta Josep Maria Baró, davant l´Ajuntament d´Alcarràs. Baró és el cap de llista del PCPC al Congrés a les Terres de Ponent.

NO A LES ” NORMES ” MUNICIPALS NEOFRANQUISTES !

Lleida a 11 de Desembre de 2015
Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC-PONENT)