LA MASACRE DE LA TANCA DE MELILLA I EL “COOPERATIVISME” INTERNACIONAL

LA MASACRE DE LA TANCA DE MELILLA I EL “COOPERATIVISME” INTERNACIONAL

PCPC Barcelona

El PCPC denuncia  com no podia ser d’una altra manera la última tragèdia humana succeïda el passat 25 de juny a Melilla. La declaració que va fer el màxim dirigent “del govern més progressista espanyol” és inacceptable però alhora comprensible donat el context sociopolític en el que es troba immers L’Estat  Espanyol. A pocs dies de la celebració de La Cimera de l’OTAN, el govern mediocre i lacai de la Unió Europea i de l’Imperialisme de EEUU  havia de  justificar  la masacre realitzada per FRONTEX i els cossos policials espanyols i marroquins.

Només en un sistema antihumà com és el capitalisme es pot felicitar per l’assassinat de mínim 37 persones i moltes més ferides al·legant que és “una qüestió de cooperació internacional”.

Felicitem la ràpida organització de les persones migrades de Catalunya per tal de denunciar i exigir explicacions a aquesta massacre. També són múltiples les entitats i associacions  socials que reclamen  la rectificació del govern i evidentment denuncien la vulneració dels drets humans d’aquestes persones i la seva condició de víctimes .

Però la classe treballadora hem d’anar molt més enllà de la reivindicació. Evidentment cal denunciar el racisme institucional  que justifica aquests tipus de tragèdia que pateixen diàriament la població negra racialitzada, intentant buscar a qualsevol preu una vida més digna per arribar a la fortalesa europea.

També cal denunciar l’acció de  l’òrgan FRONTEX creat per vetllar pels drets i llibertats  de les persones migrades seguint els paràmetres dels tractats europeus com Schengen i Tampere . Aquesta entitat dedica el pressupost suposadament destinat a la regulació migratòria a la creació de fronteres i compra d’armes que suposen una guerra oberta contra les persones més vulnerables d’arreu. Aquest estat, com qualsevol estat imperialista, no exigeix transparència en la rendició de comptes de les diferents institucions.

El sistema també utilitza diners per crear presons “CIES” que  diàriament vulneren els drets bàsics de les persones catalogades com a “il·legals”. Però com es pot plantejar ni per un moment que els éssers humans  pel fet de ser negres siguin “il·legals”?. Pel contrari els europeus ucraïnesos si que poden ser acollits dignament.

I per últim, la peça clau de l’explotació d’aquest sistema capitalista és la Llei d’Estrangeria. Una llei racista que posa molts entrebancs per obtenir permís de residència i pràcticament impossible aconseguir permís de treball.

Obrers i obreres, ens hem d’organitzar com una única classe, perquè només l’internacionalisme proletari d’un sistema socialista pot fer possible enderrocar a la burgesia internacional que oprimeix en major o menor grau al proletariat.

Aquest canvi d’ideari polític passa per exigir la sortida de la Unió Europea i de l’OTAN, acabar amb aquest tipus de  fronteres i aliances que es fan amb les monarquies com per exemple   Marroc. No obviem la vulneració dels drets del Poble Saharaui per part del monarca Mohamed VI.

Només en un mon dirigit pels que ara som els oprimits podem aconseguir una societat basada en la justícia social, on la circulació de les persones seria lliure aplicant vies legals i segures, i per tant, una acollida digna. La barbàrie de Melilla passaria a ser un record d’un sistema criminal ja desaparegut.

NATIVA O ESTRANGERA, LA MATEIXA CLASSE OBRERA!