LA LLUITA PER MILLORAR LES CONDICIONS LABORALS  A L’EDUCACIÓ I LA SANITAT PÚBLICA

LA LLUITA PER MILLORAR LES CONDICIONS LABORALS  A L’EDUCACIÓ I LA SANITAT PÚBLICA

Els propers dies 25 i 26 de gener, els treballadors i treballadores de la sanitat i l’educació públiques estan convocats a la vaga en defensa del sector i de les seves condicions laborals, juntament amb una jornada de mobilització dirigida al conjunt de la població el dissabte 28. El sector de la sanitat i l’educació pública es troba immers en un procés accelerat de desmantellament i privatització a través del qual, de manera gradual, es van introduint condicions  laborals i formes de gestió pròpies de l’empresa privada. Aquest procés s’està trobant amb la mobilització del treballadors i treballadores del sector.

S’ha de denunciar tan la privatització del sector públic com la pèrdua i precarització dels drets i condicions pròpiament laborals que pateixen els treballadors i les treballadores del sector educatiu i la sanitat. Les principals reivindicacions del col·lectiu de treballadores i treballadors de la sanitat i l’ensenyament són:

No a la destrucció de llocs de treball, no a la  pèrdua accelerada de poder adquisitiu, no a la desvalorització de la professió, prou als riscos laborals no reconeguts ni considerats i no a la indefensió sindical.

La sanitat i l’educació públiques són drets fonamentals pel conjunt de la classe treballadora i els sectors populars que no queden garantits amb les polítiques de privatització del govern.

Els diversos governs, per tal de remontar la crisi capitalista i mantenir els beneficis de les empreses privades estan desmantellant el sector públic (sanitat, educació, pensions…) i precaritzant les condicions de vida i treball de la classe obrera i els sectors populars. Hem d’organitzar la resposta a totes aquestes mesures antipopulars i, per això, donem suport a les jornades de vaga i mobilitzacions i cridem a tota la població a participar als actes reivindicatius convocats. És fonamental iniciar un cicle de mobilitzacions que suposi una acumulació de forces en direcció a la convocatòria d’una gran vaga general per la defensa dels drets i condicions de vida del poble treballador.

PER UNS SERVEIS PÚBLICS I DE QUALITAT!

UNIM LES LLUITES PER ORGANITZAR VICTÒRIES!

PER UNA SANITAT I EDUCACIÓ AL SERVEI DEL POBLE  TREBALLADOR!