La lluita és l’únic camí!

La lluita és l’únic camí!

Quan els treballadors ens unim i lluitem, aconseguim el que volem: es l’única “fórmula” no hi ha cap altre, i nosaltres en tenim un exemple.

Fa un any aproximadament van acomiadar a dos treballadors dels Punts Verds de Barri acusats de deixar robar uns petits objectes. Aquests “Punts Verds” son com les deixalleries però la instal·lació es mes petita, l’ empresa gestora es SIRESA -empresa pública que pertany al grup TERSA-.

Els dos treballadors van ser acusats de permetre el robatori i estar amb connivència amb les persones que van cometre el robatori.

Davant d’aquesta situació el Comitè d’Empresa i el sindicat CTTR del que son afiliats vam començar a posar-nos a treballar, ja que aquestes acusacions eren falses i l’acomiadament era injust.

Van mantenir reunions amb a l’empresa explicant que s’havien fet denúncies molts cops a l’empresa davant la indefensió que tenien els treballadors, davant les constants amenaces que rebien per part dels que intentaven entrar a robar. La contestació va ser sempre negativa. Paral·lelament els companys van emprendre accions legals.

Davant d’això, vam convocar assemblees amb la plantilla pels diferents centres, i quant la plantilla es manté unida i pren consciència de que l’acomiadament era injust es va acordar convocar una vaga el mes de maig d’aquets mateix any de tres dies, perquè tots el treballadors participessin amb els diferents horaris. Pancartes, octavetes i explicacions als usuaris que ens donaven el seu suport.

El seguiment va ser del 90% de la plantilla, es vam fer diferents concentracions una d’elles a l’Ajuntament de Barcelona i un altre davant la Seu del Districte de Sant Marti.

Després d’un any i mig la pressió dels treballadors i les accions legals van dur a un Laudo Arbitral, que no un judici , on el mediador va dictaminar que els acomiadaments eren IMPROCEDENTS i per tant LA READMISSIÓ que tampoc a estat fàcil, ja que l’empresa sols volia indemnitzar i no acatar la readmissió.

El passat 22 d’octubre es va reincorporar els nostre company: aquí teniu la foto……….

LO QUE DEMOSTRA QUE L’ÚNIC CAMI ES LA LLUITA OBRERA I SINDICAL I SOBRE TOT LA UNIÓ DE TOTS ELS TREBALLADORS!

LLUITEM PERQUE SIRESA-TERSA SIGUIN EMPRESES REALMENT PÚBLIQUES, AMB LLOCS DE TREBALL SEGURS, DE QUALITAT I BEN REMUNERATS!

Àrea de Moviment Obrer del PCPC