La classe obrera per la República Socialista

La classe obrera per la República Socialista

Manifestem que Catalunya és una nació amb el dret a decidir! L’esbombada democràcia burgesa ordida en la transició en forma de Monarquia Constitucional, ha preservat i augmentat els privilegis de la Oligarquia hereva del Franquisme, contribuint les burgesies perifèriques a consolidar aquest règim on els treballadors i treballadores perden dia a dia les conquestes socials arrencades amb grans sacrificis al règim del Nacional-Catolicisme. Un règim que encunyava les seves monedes amb la llegenda “Francisco Franco, Caudillo de España por la gracia de Dios”. Els pobles d’Espanya pateixen retrocessos històrics en els seus drets i llibertats en un Estat enfangat per delictes de corrupció econòmica.

Aquest 11 de setembre de 2021 a Catalunya els pobres són més i més pobres i els rics són menys i més rics. És la lògica d’aquest sistema d’explotació inhumana i patriarcal que dirigeix el món al col·lapse entre els vertiginosos canvis en les formes productives que llancen a milions de famílies a la misèria més absoluta. Així, no cessa l’increïble desplegament de recursos mediàtics, utilitzats per a l’alienació ideològica dels i les oprimides per tal de sotmetre les seves consciències. Amb burdes mentides pretenen abducirnos a les files de les seves plataformes polítiques (atomitzats exèrcits de sàtrapes burgesos) que pugnen entre si per les engrunes d’aquest moribund sistema capitalista. Tot i l’orgia de falsedats i manipulació mediàtica per empresonar la nostra consciència, no poden amagar la ignomínia del seu pervers interès. No importa el preu a pagar (guerres, fam i pàries desplaçats arreu del planeta) quan són les masses populars les subhastades en un conflicte entre mercaders pel repartiment de dividends.

Aquestes conclusions les exposem al nostre poble partint de l’anàlisi objectiva de la realitat concreta i d’una subjectivitat de classe i revolucionària, que confronta inevitablement amb els interessos del capital i la burgesia. Vivim en la contradicció insuperable que ens situa la lluita de classes, entre explotats i explotadors. Aquest és el món real! per això la classe obrera catalana ha d’organitzar el Poder Popular per construir una societat més justa.

La classe obrera catalana necessita una República! sense cap dubte, i els comunistes del PCPC com a partit de classe i nacional, hereu del PSUC, lluitem per aquest objectiu des de sempre, formant part del Comitè Central de Milícies Antifeixistes de Catalunya (entitat administrativa i militar creada el 21 de juliol de 1936 pel president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys) per combatre als militars revoltats en el context del conflicte Revolucionari. Combatem sense treva per la llibertat, l’amnistia i els drets nacionals en la ferotge dictadura, i avui exigim el dret a l’autodeterminació i la llibertat per als presos i preses polítiques catalanes. Les nostres forces han estat seriosament minvades en innombrables combats per la defensa intransigent dels drets dels oprimits i en la permanent batalla contra l’Estat Burgès. Però tot i ser represaliats i vilipendiats ferotgement per la burgesia i el seu poder mediàtic, amb l’objectiu de desactivar a l’avantguarda revolucionària de la classe obrera, romanem dempeus.

No hi ha altre camí que el de la República Socialista i Confederal per a la classe obrera de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol. Un nou projecte dirigit per la classe obrera i el moviment popular, que acabi amb la dictadura dels monopolis, amb la integració a la UE i a l’OTAN, i que obri el camí al lliure exercici del dret d’autodeterminació. Aquesta classe obrera catalana, nodrida pels corrents migratoris de tots els pobles d’Espanya resultat de la Revolució industrial, és la classe més nombrosa de la societat. Els treballadors/es de llocs dispars compartim interessos comuns, lluitar per la justícia social, acabar amb l’explotació de la humanitat i la depredació de la planeta.

El Procés Sobiranista de Catalunya hegemonitzat per la burgesia, no pot articular les aliances ni organitzar les forces necessàries per acabar amb el règim monàrquic. En aquest context de crisi sistèmica, la burgesia catalana instrumentalitza el sentiment nacional fins convertir-lo en un idealisme anacrònic per defensar els seus interessos de classe per acabar actuant com la de la resta de l’Estat, combatent els drets i llibertats conquerides amb grans sacrificis per les masses populars. En una estratègia al servei dels seus interessos de classe, lluita per la seva part del pastís, instrumentalitzant el sentiment nacional mobilitzant importants masses populars (amb la complicitat de moviments polítics i socials desertors del conflicte de classes). És un moment històric de debilitat ideològica i organitzativa de la classe obrera, presonera d’un discurs embrutidor i desmobilitzador per desactivar-la, orquestrat en les entranyes de sistema i amplificat pels oportunistes. És camp abonat pel conflicte entre les diferents burgesies nacionals que competeixen entre si, és el caos institucional i polític, és la terra cremada on germina el feixisme.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya ocupa el lloc que li correspon en aquesta lluita per les llibertats polítiques i la justícia social, enfrontant a l’oligarquia-burgesa, i participant activament en la lluita popular organitzant a la Classe Obrera per elevar la seva consciència. Estem convençuts de les immenses energies del poble treballador, que avançarà en la unitat d’acció per construir el Poder Popular i La República Socialista Catalana. És la Classe Obrera, forjada històricament en la lluita contra la injustícia, la guia i força majoritària de la societat, responsable d’articular el model de República i les aliances necessàries per aconseguir-ho.

PEL DRET A L’AUTODETERMINACIÓ!

PER LA UNITAT DE LA CLASSE OBRERA!

PER LA REPÚBLICA SOCIALISTA I CONFEDERAL!

Partit Comunista del Poble de Catalunya