INDEPENDENTMENT DE QUI GOVERNI CAL ENFORTIR EL MOVIMENT OBRER I POPULAR

INDEPENDENTMENT DE QUI GOVERNI CAL ENFORTIR EL MOVIMENT OBRER I POPULAR

S’ha acabat l’estiu i, després de les eleccions del 23J, encara no es sap qui serà el proper president del govern, si Pedro Sánchez o Núñez Feijóo.

El que si es sap es que governi qui governi dels dos, continuaran les polítiques antiobreres i antipopulars, continuarà la privatització i desmantellament dels serveis públics, l’empobriment de la classe treballadora i la destrucció dels seus drets laborals i el recolzament a l’OTAN i les seves polítiques bel.licistes. El capitalisme es troba en profunda crisi i la burgesia, per tal de superarla, està seguint dues vies: augmentar la taxa d’explotació de la classe treballadora i promoure la guerra imperialista per conquerir i controlar nous mercats.

La primera via s’està materialitzant en la destrucció de totes les conquestes de la classe obrera. Per una banda, la classe capitalista està promovent el desmantellament de tot el sector de serveis públics (educació, sanitat, pensions…) que no són una altra cosa que el salari indirecte dels treballadors i les treballadores. Per altra banda, les altes taxes d’inflació i el fet de que els sous no s’estiguin pujant en proporció a aquestes altes taxes, està fent disminuir el salari directe de la classe treballadora. Tot això està provocant una precarització i empobriment de les condicions de vida dels treballadors i treballadores com no s’havia conegut en molts anys.

Al mateix temps, com a segona via, la burgesia està promovent la guerra imperialista per controlar nous territoris i obrir nous mercats. En aquest sentit, la integració dins de l’OTAN, organització que actua com a braç armat del capitalisme occidental, és un principi inqüestionable dins de l’agenda política de qualsevol govern capitalista d’occident. Aquesta política imperialista està multiplicant els conflictes bèl.lics arreu del món, un exemple d’aquestes guerres imperialistes, són la guerra de l’OTAN contra Rusia en el territori d’Ucraïna o el genocidi que està perpetrant l’estat d’Israel contra el poble palestí.

Per fer front a totes aquestes polítiques contràries als interessos i drets de la classe treballadora i les capes populars de la població és fonamental l’enfortiment de les organitzacions obreres i populars, dels sindicats, de les plataformes de defensa dels serveis i les pensions públiques, dels fronts antiimperialistes, és a dir, de tots aquells moviments i organitzacions que defensen els interessos i drets dels treballadors i treballadores.

En aquest sentit, en els propers dies és fonamental recolzar tant la gran manifestació unitària en defensa de les pensions públiques que es celebrarà a Madrid el 28 d’octubre, com totes les mobilitzacions en defensa del poble palestí i en contra del genocidi que està perpetrant l’estat sionista d’Israel.

Només l’organització i la lluita podran fer front a totes les agressions en contra de la classe treballadora i les capes populars i permetre una acumulació de forces que faci possible acabar amb el caduc sistema capitalista i crear les bases per l’edificació del socialisme-comunisme, únic sistema econòmic i polític capaç de satisfer totes les necessitats de la humanitat.

Secretaria de Moviment Obrer i Sindical