Homenatge a Lleida als combatents republicans i a les víctimes del feixisme

Homenatge a Lleida als combatents republicans i a les víctimes del feixisme

17390557_1445635432142420_4326371609740743203_o

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC-Ponent) amb motiu del 86è Aniversari de la proclamació de la 2a República, fa una crida a la participació el proper diumenge 9 d’Abril a les 12 h a l’acte d’homenatge als combatents republicans i a les víctimes del feixisme i l’imperialisme al cementiri de Lleida (Fossa dels Republicans).

Aquesta és la 9a edició en que el PCPC fa aquest tipus d’acte donant-li un fort component de classe i antiimperialista. Entenem que la defensa de la gran fita històrica de la 2a República ha de portar implícit el compromís per la lluita d’una 3a República Socialista de caràcter confederal, on es reconegui el dret a l’autodeterminació dels pobles – incloent el dret del poble català a la seva independència si aquest fos el seu desig- i al mateix temps que una reivindicació per la defensa de l’internacionalisme proletari.

Prova d’això va ser la presència de representants de Síria, Palestina i Àfrica conjuntament amb víctimes del feixisme que es van trobar en l’acte de l’any passat.

El capitalisme internacional -que necessita de les guerres i del terrorisme per sobreviure- mai es panadeix dels seus crims: ni del cop feixista del general Franco del 18 de Juliol de 1936 que va suposar un milió de morts, ni dels milions de morts de les dues guerres mundials, ni de les guerres imposades ja sigui per la fam, les malalties i de les seves bombes intel.ligents de l’OTAN.

Avui més que mai cal dir:

Abaix el feixisme i l’imperialisme! Visca la República Socialista! No passaran!

PCPC- Ponent