Ha mort el camarada Joan Sureda

Ha mort el camarada Joan Sureda

El camarada Joan Sureda Casamor ens va deixar ahir. Nascut a Blanes l’any 1950. Era llicenciat en Dret i Farmàcia. Va exercir la seva activitat professional en el sector farmacèutic i també com advocat laboralista i penalista. Va iniciar la seva lluita estudiantil en temps de la dictadura Franquista incorporant-se en l’Assemblea Democràtica de Catalunya com a independent. Seguidament va treballar per a la unitat de l’esquerra a les comarques de Girona des de vàries organitzacions. Va ser regidor a l’Ajuntament de Blanes exercint com a conseller municipal de Cultura i Joventut.

Cal destacar també la seva intensa lluita en el front antiimperialista: Membre actiu en Defensem Cuba, membre del Comitè Europeu de Solidaritat amb la Revolució Popular Sandinista, fundador del Comitè Antiimperialista de Catalunya, Plataforma unitària i Popular contra les guerres i l’OTAN. Va elaborar també importants treballs d’estudi i reflexió sobre la Revolució d’Octubre, el pensament del Che i de Fidel, entre d’altres.

Cal reconèixer també la seva vessant poètica i intel.lectual essent membre fundador de l’Associació Cultural Pharos.

El camarada Joan Sureda en els darrers anys va anar incrementant el seu compromís en la defensa del Marxisme-Leninisme que el va portar finalment a ingressar l’any 2012 al Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC). Actualment era el Responsable de l’Àrea Antiimperialista del PCPC i membre del seu Comitè Central. Malgrat la seva malaltia va estar complint el seu compromís revolucionari fins fa poques setmanes participant en diversos actes i reunions.

Són molts els fets que avalen al camarada Sureda com un gran lluitador per les llibertats i els drets dels pobles, contribuint a un món més just i solidari. La seva constància i honestedat són el millor llegat que en deixa als qui mantenim el combat diari contra el sistema d’explotació capitalista.

El PCPC envia el seu condol a la familia, amics i companys/es de lluita.

Camarada Joan, sempre et recordarem per seguir aprenent.

Que la terra et sigui lleu!

¡Hasta la victoria siempre!

Comitè Executiu del PCPC

Barcelona a 14 de Gener de 2019