Es reactiva la solidaritat amb Cuba a Catalunya

Es reactiva la solidaritat amb Cuba a Catalunya

El propassat dijous 30 de maig va tenir lloc una important trobada al local de CC.OO de Barcelona convocada pel Consolat de Cuba. A l´acte van participar més de 100 assistents. Alain González – Cònsol General de la República de Cuba a Barcelona – va fer un repàs de l´actualitat cubana explicant la recent ofensiva agressiva de l´administració nordamericana de Donald Trump que exigeix la reactivació del títol III de la Llei Helms-Burton (aprovada en 1996 quan governava Bill Clinton) que obre la possibilitat als cubanoamericans nacionalitzats obrir demandes als tribunals nordamericans contra les empreses cubanes i estrangeres que operin en instal.lacions o amb béns incautats dels EEUU a Cuba. Això suposa un risc per les empreses de la Unió Europea, Canadà, Japó, Rússia, Xina.. que tenen interessos comercials a Cuba en diverses empreses mixtes.

Alain González va afirmar que Cuba sempre va estar oberta a parlar amb EEUU de possibles indemnitzacions per les empreses nacionalitzades però que els EEUU sempre s´han negat. Evidentment en aquestes hipotètiques converses Cuba també plantejaria als EEUU els danys a la població i les pèrdues multimilionàries ocasionades pel bloqueig dels EEUU xifrades en 1.960.933.678 milions de dolars després de 58 anys de bloqueig.

Alain González va explicar que Cuba no canviarà el seu model de societat socialista per moltes amenaces i lleis agressives que arribin de l´imperialisme. El poble cubà ha escollit aquest model fruit d´un procés històric que ha reforçat la seva consciència revolucionària. Les lluites contra el colonialisme espanyol i nordamericà van desencadenar finalment el triomf de la Revolució Cubana encapaçalada der Fidel l´any 1959. Una amplíssima majoria del poble de Cuba vol preservar el llegat revolucionari i per això el 10 d´Abril d´aquest any ha refrendat – substituïnt la Constitució de 1976 – amb un 86´8 % la nova constitució cubana que manté el seu caràcter socialista i revolucionari.

Finalment va informar que en les properes setmanes el Consolat de Cuba canviarà la seva seu a Barcelona en un lloc molt més ampli per poder atendre tota la tasca consular i poder tenir un espai de debat i reflexió per enfortir la solidaritat amb Cuba.

Posteriorment es va iniciar un torn de paraules per part dels assistents.

Quim Boix – Secretari General de la UIS de Pensionistes i Jubilats de la Federació Sindical Mundial va destacar la important contribució de Cuba en organitzar als seus propis jubilats i jubilades així com a la resta del món mitjançant la UIS i la FSM.

Sisco García, membre de l´àrea antiimperialista del PCPC va manifestar que cal anar a l´ofensiva per aturar l´onada reaccionària que preten imposar el capitalisme a nivell mundial. Cuba tornarà a jugar un paper fonamental en la coordinació i reactivació de la lluita antiimperialista a nivell internacional.

L´acte va finalitzar en un compromís dels assistents a mà alçada en la lluita permament contra el bloqueig criminal dels EEUU contra Cuba i totes les lleis ingerencistes que pretenen eliminar la seva sobirania.

Àrea Antimperialista del PCPC