Es crea la Plataforma Unitària i Popular contra la Guerra i l’OTAN

Es crea la Plataforma Unitària i Popular contra la Guerra i l’OTAN

11031964_802756139836611_4488816280529073013_n

Convocatòria: Dissabte 12 d a les 17h a Pl. catalunya (Barcelona).

La Plataforma Unitària i Popular contra la Guerra i l’OTAN, neix amb la voluntat de reobrir l’espai de la Pau, la recuperació de l’esperit solidari i cooperador dels catalans que vam aixecar amb d’altres pobles d’Espanya la bandera “OTAN no, bases fora!” mostrat al 1986 a les mobilitzacions massives i al referèndum on vam expressar inequívocament aquest rebuig a la barbàrie imperialista, a la mort. Vam dir “no” com diem “no” avui a la guerra del saqueig i la rapinya dels recursos naturals, la mà d’obra i els interessos geoestratègics envers els pobles sobirans del món.

Un espai tancat i barrat fins avui, on és absolutament necessari i imprescindible tornar a alçar-se, tornar a sortir al carrer, a manifestar-se en els moments en que l’OTAN executa agressions orquestrades per les oligarquies d’ EEUU i la Unió Europea amb l’ajut dels seus aliats, Israel i les teocràcies dictatorials del Golf Pèrsic.

La Plataforma vol recuperar l’espai internacionalista i solidari amb els pobles del món en resistència a les agressions imperialistes de l’OTAN i els seus aliats, i en defensa de la Pau i la solidaritat, rebutgem totes les formes d’agressió que avui en dia pateixen i patim la majoria social treballadora en primera instància. Tant a París com a Síria, tant abans d’ahir a Iugoslàvia com ahir a Líbia, els treballadors en particular i el poble en general, vam patir els plans orquestrats per l’imperialisme i el neocolonialisme de dominació i explotació. La Guerra imperialista la fan els capitalistes i les conseqüències les paguem els pobles. Els plans dels agressors ens poden portar, fins i tot, a la catàstrofe més absoluta.

La Plataforma, composta per persones individuals i diverses entitats de tot tipus, defensem com a millor manera de solidaritzar-nos amb els agredits per l’imperialisme:

– La immediata sortida d’Espanya de l’OTAN. Tancament de les Bases Militars. Fi immediat de les maniobres militars, les més importants de la Història de l‘OTAN.

– El retorn i desarticulació de totes les tropes que actualment actuen sota el mandat de l’OTAN i els seus aliats, tant de les tropes regulars com de les mercenàries, que inclouen les subcontractes militars i les tropes feixistes (ELS, DAESH, ISIS, Al Qaeda, etc, etc).

– El tancament de totes les vies de finançament dels agressors, no més robatori, saqueig i espoliació (explotació) del Patrimoni de Síria, Líbia i Iraq: no més blanqueig de capital, tancament dels comptes; no més tràfic de recursos naturals com el petroli, el gas i la distribució dels mateixos; no més espoliació del patrimoni cultural; no més tràfic d’armes i drogues; no més crèdits en paradisos fiscals. Si els terroristes venen és perquè els capitalistes compren.

– El dret de tots els pobles del món a l’exercici teòric i pràctic de plena sobirania en tots els àmbits de la vida, que inclou el rebuig de les ideologies relacionades amb l’occidentalisme i l’eurocentrisme, justificants d’agressions directes i indirectes, les quals ens porten al darwinisme social i en últim extrem al feixisme. Dret efectiu, així mateix, a l’autodeterminació dels pobles.

– Internacionalisme militant amb els treballadors i pobles en resistència envers l’imperialisme. Solidaritat plena, i denúncia conscient de l’origen del problema. Mai més volem que s’equipari a l’agressor amb l’agredit. Mai més consentirem que es pugui justificar directa o indirectament una agressió contra un poble sobirà en nom de cap concepte. Mai més justificacions de cap tipus a cap intervenció directa o indirecta. Menció especial mereixen els pobles d’Amèrica Llatina que resisteixen les agressions d’EEUU, en especial Veneçuela i els països de l’ALBA.

– Exigim la ruptura de relacions diplomàtiques i comercials d’Espanya amb els països que formin part de l’OTAN i els seus aliats mentre duri la Guerra, en especial, EEUU, França, Gran Bretanya, Itàlia, Turquia i l’Entitat Sionista d’Israel.

Cridem a la població catalana i espanyola, europea, mediterrània i mundial, a sumar-se a aquesta Plataforma, a mobilitzar-se a les convocatòries i actes que es promoguin des de la mateixa, i a crear estructures territorials i sectorials.

NO A LA GUERRA!
OTAN NO, BASES FORA!