Endavant amb la lluita obrera a Telefònica

Endavant amb la lluita obrera a Telefònica

Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya encoratgem els treballadors i les treballadores de les empreses contractades, subcontractades i en règim autònom de Telefònica a continuar la lluita per la millora de les seves condicions de treball.

Hem conegut el resultat de la reunió aconseguida després de l’ocupació de la botiga de Plaça Catalunya a Barcelona el dissabte passat. Era d’esperar que aquesta primera negociació no donés cap fruit per a la part treballadora.

Recordem que les condicions de treball recollides a l’Estatut dels Treballadors van ser assolides gràcies a la sang i la suor despreses en dures lluites per les generacions anteriors de la nostra classe treballadora.

Som conscients de com, poc a poc, hem anat perdent aquests drets adquirits amb tant d’esforç, i de com ens costarà tornar-los a recuperar.

La batalla que enfronten els companys i les companyes en vaga no serà ni fàcil ni planera i només es podrà lliurar amb valentia, unitat i solidaritat.

Si els treballadors i les treballadores, des de les assemblees, decideixen que volen tirar endavant, el següent pas per fer saber que no s’està d’acord amb les mesures proposades, només pot ser realitzar una acció més contundent que la del dissabte passat, i que reculli més suports.

Encara que les lleis d’aquest corrupte estat que ens domina, permetin a les grans empreses multinacionals com Telefònica utilitzar altres empreses amb l’objectiu de reduir els costos de la mà d’obra, l’aspiració en aquesta lluita ha de ser que Telefònica generi llocs de treball amb les condicions que tenen els treballadors i treballadores contractats directament, que els falsos autònoms passin a ser contractats i que qui quedi en una altra empresa, millori substancialment les seves condicions.

Fins que no s’aconsegueixi una negociació en aquesta direcció, la lluita no es pot aturar. Ja som massa amb unes condicions de treball precàries. La vostra lluita és i ha de seguir sent un exemple per la resta de la classe obrera que no s’atreveix encara a aixecar el cap.

Hem de recordar que la situació d’avui es deriva de la venda de SINTEL i la privatització de Telefònica. Hem de recordar també que la privatització de Telefònica està vinculada a la pertinença a la UE. Dins el capitalisme els treballadors i les treballadores no tenim futur, dins la Unió Europea només trobarem precarietat i explotació. Els i les comunistes apostem per la nacionalització sota control obrer de Telefònica, amb la incorporació de tots els treballadors i les treballadores de les contractes, subcontractes i falsos autònoms.

La unitat, l’organització, la lluita i la solidaritat farà que ho puguem aconseguir. No ens pendran el què és nostre, no deixem que ens robin més les nostres vides.

Visca la lluita de la classe obrera!!
Endavant treballadors i treballadores de Telefònica!!

Partit Communista del Poble de Catalunya