En suport a la Cuba Socialista enfront de l’agressió imperialista

En suport a la Cuba Socialista enfront de l’agressió imperialista

El govern de Trump en el dia d’avui ha anunciat que paralitza i fa marxa enrere en els acords que, en els últims anys, havien avançat els governs dels EUA i Cuba, reprenent en l’any 2015 les relacions diplomàtiques dels dos països.

Per a tal anunci, el President ianqui, ha escollit un teatre que porta el nom d’un mercenari (Manuel Artime), integrant de la Brigada 2506, que amb la col·laboració de l’aleshores president Kennedy, va envair Cuba per Bahía de Cochinos en l’any 1961.

Donald Trump, amb aquestes mesures, comença a pagar el seu compromís amb els contrarevolucionaris que des de Miami van donar suport a la seva candidatura a la presidència del país.

Cuba és víctima d’un bloqueig econòmic genocida, financer i comercial des de l’any 1962, encara vigent, malgrat que ha estat condemnat repetidament per instàncies internacionals durant els últims 24 anys.

El President dels EUA proposa, en la seva intervenció d’avui, reforçar el bloqueig i decidir i imposar les formes polítiques d’organització que ha de tenir el poble cubà, per mitjà d’un nou paquet de mesures ingerencistes.

Trump fa servir dades històriques traient-les de context, amb una interpretació perversa i cínica. Així, per exemple, recorda entre altres dades l’operació “Peter Pan”, però sense reconèixer-la com una operació de la CIA que va separar a 14.048 nens i nenes dels seus pares, en una campanya de terror de la propaganda ianqui que deia que el govern revolucionari trauria la pàtria potestat als pares a Cuba. Avui que, quasi 60 anys després, molts d’aquests nens han retornat a la seva illa, aquesta mentida queda encara més en evidència.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya, davant d’aquesta nova agressió de l’imperialisme ianqui, denuncia i rebutja la política ingerencista dels EUA.

El PCPC fa una crida, a tots els pobles, i especialment a les organitzacions revolucionàdries, a defensar la sobirania del poble cubà, i la de tots els pobles en l’ordre internacional.

El PCPC crida a totes les organitzacions antiimperialistes a defensar al poble de Cuba, al seu govern i a la seva revolució socialista, davant d’aquesta nova agressió.

Comité Executiu del PCPC