Els sindicats “verticals” han consumat la traició

Els sindicats “verticals” han consumat la traició

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) davant la traició dels sindicats “verticals” als treballadors d´Indra manifesta:

Indra, monopoli tecnològic civil i militar vinculat amb Bankia, Telefònica, a diferents inversors anglo-nord-americans, a la família March i al SEPI (Societat Estatal de Participacions Industrials) ha signat un acord amb els sindicats del poder (UGT, CCOO, USO, STC) deixant a 1750 famílies al carrer i amb reduccions salarials malgrat no havent-se produït causes objectives per tirar endavant l’ERO.

Un cop més, els drets de la classe obrera tornen a ser vulnerats sota la legitimació dels sindicats del poder que contínuament obeeixen sense replicar als interessos de la burgesia. Amb la signatura d’aquest acord, les possibilitats que l’ERO sigui aprovat són cada cop més grans, perpetrant un nou atemptat contra la classe treballadora.

Així, Fernando Abril-Martorell ha aconseguit com en tantes altres empreses (Telefónica, Grup Prisa), liquidar plantilles a preu de saldo, amb indemnitzacions per sota de l’acomiadament improcedent, després d’haver pagat una jubilació daurada de 16 milions d’euros a l’anterior president Javier Monzón, i indemnitzacions mil·lionaries a altres personatges com Mònica d’Oriol, coneguda per les seves declaracions de no contractar dones amb possibilitats de quedar-se embarassades, un fet que fa que es mereixi algun que altre adjectiu.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) s’oposa frontalment a l’ERO i critiquem les postures pactistes dels sindicats majoritaris. A INDRA no sobren treballadors i treballadores, sobren explotadors. Nosaltres, els i les comunistes, defensem els 0 acomiadaments.

El PCPC recolza les demandes i la lluita dels treballadors d’INDRA Sistemas i considera que el conjunt del grup, sota la lògica del capitalisme, de l’interès privat, només oferirà als seus treballadors i treballadores més explotació i més precarietat, mentre els beneficis dels grans accionistes no pararan de créixer. Per això reivindiquem la nacionalització sota control obrer del grup, posant els seus recursos al servei de la societat, reconvertint els recursos destinats a la indústria de la guerra i els exèrcits imperialistes al servei del progrés i de la pau. I especialment reivindiquem la fi de la col·laboració d’INDRA amb l’entitat sionista d’Israel.

PER LA UNITAT DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES D´INDRA !
ATUREM L´ERO !

Àrea del Moviment Obrer del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)