Els feixistes reobren el Casal Tramuntana a Sant Martí (Barcelona)

Els feixistes reobren el Casal Tramuntana a Sant Martí (Barcelona)

Convocatòries a Sant Marti (Barcelona) pel tancament del Casal:

  • Dijous, de juliol, a les 19h. Asssemblea Oberta a Rbla Guipúzcoa / Centre Cívic Sant Martí
  • Divendres, 4 de juliol, a les 19h. Concentració a Rbla Guipúxcoa amb Alcalà De Guadaira

Durant dos anys, seixanta col·lectius i entitats van rebutjar i denunciar la presència del “Casal Tramuntana” al barri del Clot, el qual es trobava situat al carrer de la Independència, 333. Un espai on els feixistes feien actes esportius i solidaris per donar la imatge d’un col·lectiu humanitari i altruista, però darrere d’aquesta façana de bons nois involucrats en el barri, s’amagava la propagació de l’odi i del feixisme més sanguinari. En els comunicats via web diuen que no son ultres ni feixistes, però mantenen relacions d’amistat, fraternitat i trobades internacionals amb els líders “d’Alba Daurada” de Grècia i diversos membres del moviment neofeixista italià, com la “Casa Pound” de Roma o del “Blocco Studentesco” i del grup “Guardia d’Honor de Mussolini”.

La satisfacció pel tancament del local ha durat ben poc. D’entrada s’han instal·lat al carrer Alcalà De Guadaira, número 22 a Sant Martí de Provençals. Un barri amb forts arrels obreres i d’immigració. El segon pas, és evident que serà expandir els seus tentacles per aconseguir ser acceptats pels veïns i veïnes. Conseqüentment i aprofitant la situació de crisis estructural del capitalisme, els neonazis del Casal Tramuntana trauran beneficis d’aquesta situació, per atreure i captar als joves obrers de famílies amb pocs recursos econòmics o en situació d’atur. El seu objectiu es fomentar la seva ideologia feixista i racista, vinculant i culpabilitzant a la immigració de la situació actual de l’atur juvenil o de la misèria que pateixen els veïns i veïnes del barri. Tot això, amb la finalitat de fer-se un grup més ampli i tenir una forta presència a Sant Martí.

Ara hi ha un casal feixista demà poden haver-hi dos, tres o més. És l’hora d’intensificar la lluita per aturar-los abans que sigui massa tard. No hem de permetre que el feixisme, és a dir, l’odi i la violència en que aquest es fonamenta s’estengui a Sant Martí. El seu objectiu és actuar com escamots paramilitars del capital per perpetrar agressions i causar terror a tots aquells sectors de la població que tenen en el seu punt de mira: comunistes, sectors de l’esquerra combativa, sindicalistes, immigrants, o col·lectius LGBT. No oblidem que aquests son els elements violents que el capital alleta per reprimir, mitjançant la violència més acarnissada, als sectors més combatius de la classe obrera i les capes populars.

Els i les comunistes tenim la responsabilitat històrica de combatre al feixisme i al capitalisme que el genera, unint les nostres forces en tota iniciativa que tingui la voluntat de combatre a tots aquells grups violents fruit de la reacció del capitalisme davant de l’avanç de la classe obrera i els sectors populars en la lluita de classes. Un cop més, ens situem a primera linea en el combat contra la intolerància i la xenofòbia, tot evitant que aquesta arreli a les ciutats, barris, pobles i viles.

SANT MARTÍ SERÀ LA TOMBA DEL FEIXISME!

Cèl·lula Salvador Guinot
Partit Comunista del Poble de Catalunya

UnitatContraElFeixisme