Els accidents de treball són terrorisme patronal

Els accidents de treball són terrorisme patronal

Aquesta nit a Barcelona un jove de tan sols 22 anys que treballava en condició de fals autònom per a la multinacional Glovo, ha perdut la seva vida quan un camió l’ha atropellat quan anava amb la seva bicicleta repartint les comandes. Aquest ja és el setè assassinat de la multinacional des que es va assentar a la ciutat de Barcelona.

Glovo incompleix sistemàticament les sentències dels tribunals que els insten a reconèixer als seus treballadors com a empleats per compte d’altri per a no haver de pagar les seves cotitzacions i oferir als seus treballadors una adequada formació en riscos laborals que probablement, ens hagués estalviat aquesta tragèdia.

I què passarà ara? Res. El govern de torn, el PSOE, no vol molestar els tot-poderosos empresaris i, amb tota seguretat, l’empresa tan sols hagi de fer front a una irrisòria multa per negligència que li permetrà continuar incomplint les sentències.

Això és el que passa quan els pressionen per a anar el més ràpid possible a lliurar les comandes, això és què passa quan per ser fals autònom no t’han donat la formació en prevenció de riscos laborals adequada, i això és el que continuarà passant mentre no li posem fre a aquesta barbàrie patronal.

Des del PCPC, volem transmetre el nostre suport i les nostres condolences a la seva família i els seus amics, i cridem a la mobilització i lluita obrera!

Partit Comunista del Poble de Catalunya

26-05-2019