El Secretariat Polític del Partit Comunista dels Pobles d’Espanya davant el brutal incremement del preu de la llum que, a més, es produeix en una situació crítica per a les famílies

El Secretariat Polític del Partit Comunista dels Pobles d’Espanya davant el brutal incremement del preu de la llum que, a més, es produeix en una situació crítica per a les famílies

thumbnail_WEB

Els passats dies 18 i 19 de gener -els dies més durs de l’onada de fred més intensa dels últims anys- el preu de l’electricitat s’ha incrementat més d’un 30%, arribant a duplicar el seu preu de fa 3 mesos. Pujada inadmissible que a més d’afectar a les butxaques del poble, impossibilita a milions de llars tenir una temperatura adequada per a la salut de les famílies.

Aquestes pujades constants de la tarifa elèctrica, que de mitjana suposaran 100€ més a l’any per habitatge, és un nou robatori dels monopolis elèctrics a la classe obrera i al poble. Un nou transvasament de rendes del treball al capital; en definitiva més diners del poble per a la minsa minoria que tot ho posseeix i ho domina.

Per a ells un servei fonamental, com és l’elèctric, no és més que la mercaderia que venen per aconseguir els màxims beneficis. Una vegada més es demostra que els seus beneficis se suporten en la nostra explotació i la nostra pobresa.

Però com hem arribat fins a aquí? A què es deu la imparable pujada de la factura de la llum? L’anomenada liberalització del sector energètic, duta a terme durant 1997, i la mentida del dèficit tarifari estan darrere d’això. La tan anunciada baixada tarifària que s’anava a produir amb la competència entre operadors, ha acabat en preus pactats i manipulats pels monopolis elèctrics, que sempre compten amb el beneplàcit dels diversos governs.

L’Estat al servei dels monopolis, i aquests, al final, agraint els serveis prestats amb les multimilionàries portes giratòries que omplen les butxaques dels polítics del sistema.

No és cap novetat, és el mateix mecanisme pervers que, al servei exclusiu del gran capital, ha permès saquejar els pressupostos de l’Estat per sanejar la banca, rescatar les autopistes, o pagar-li 1.400 milions d’euros a la constructora ACS pel seu fracassat negoci del magatzem de gas Castor.

Davant aquests fets, i davant les cíniques paraules d’alarma pronunciades per tots aquells còmplices d’aquesta situació, el Secretariat Polític del Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE) denuncia el caràcter de classe d’aquesta agressió, i EXIGEIX com a única solució real a aquesta situació la nacionalització de tot el sector energètic i la prohibició absoluta del tall del subministrament elèctric a les llars.

Sabem que aquestes mesures bàsiques no són possibles en el capitalisme i, per això, reiterem la nostra decidida aposta per aixecar una forta contraofensiva obrera i popular que, sense més interès que la defensa exclusiva dels interessos i necessitats de la classe obrera i del poble, posi la totalitat de les riqueses d’aquest país al servei de la classe que tot ho produeix.

Només el socialisme pot garantir la justícia social i el benestar per a la immensa majoria treballadora.

PER LA NACIONALITZACIÓ DEL SECTOR ELÈCTRIC!
SOBREN ELS CAPITALISTES!
PEL PODER OBRER I POPULAR, I PEL SOCIALISME!

Madrid a 20 de gener de 2017