El PCPE saluda l’avanç electoral del KKE

El PCPE saluda l’avanç electoral del KKE

Un cop coneguts els resultats de les eleccions parlamentàries avançades celebrades el dia 25 a Grècia, el PCPE vol traslladar als i les camarades del Partit Comunista de Grècia (KKE) la seva felicitació davant l’avanç electoral i vol fer les següents consideracions:

  1. L’avanç electoral del KKE demostra que una part important de la classe obrera i els sectors populars de Grècia no s’han deixat enganyar per les propostes de SYRIZA i manté la seva confiança en les posicions revolucionàries.
  2. La conformació del nou govern amb el suport de la formació Grecs Independents, és una clara mostra del rumb que prendrà Tsipras, que ha deixat absolutament clar que no té intenció d’adoptar cap mesura que posi en risc el procés d’acumulació capitalista ni alteri la posició de Grècia dins de les estructures imperialistes de la UE.
  3. SYRIZA és una de les forces dirigents del Partit de l’Esquerra Europea (PEU), i compta amb el suport exprés de la resta de forces d’aquesta organització. S’obre ara la possibilitat de comprovar, en la pràctica, les polítiques que defensen el PEU i els seus membres en la resta de països de la Unió Europea, les seves propostes i la seva gestió. Fem una crida a la classe obrera i sectors populars del nostre país a extreure les lliçons oportunes durant els propers mesos, sobre el paper que juga la nova socialdemocràcia, encarnada avui a Grècia per SYIRIZA i, a Espanya, pels seus socis de PODEM i Esquerra Unida.
  4. La sortida més realista als apressants problemes de la classe obrera grega i espanyola no passa per una gestió capitalista amb un altre enfocament, passa per l’enfortiment de les organitzacions revolucionàries, per la construcció i avanç d’una alternativa global que erradiqui les causes que generen la misèria i l’explotació de la classe obrera i els sectors populars: el KKE a Grècia i el PCPE a Espanya.

Comitè Executiu del PCPE
Madrid, 26 gener 2015