EL PCPC UN ANY MÉS EN DEFENSA DELS DRETS DE LES DONES DE LA CLASSE OBRERA

EL PCPC UN ANY MÉS EN DEFENSA DELS DRETS DE LES DONES DE LA CLASSE OBRERA

Un any més han passat les massives mobilitzacions a tot el món entorn el 8 de març.

El capitalisme es nodreix del rendiment que li aporta l’estructura patriarcal, extraient encara més plusvàlua del sector femení de la classe obrera. Des de la ideologia comunista proposem fer trontollar el sistema capitalista com a primer pas per construir un sistema socialista que sigui més just per a totes les persones i que permeti desmantellar l’estructura patriarcal.

Cal recordar la història de dones com Clara Zetkin, Alejandra Kollontai o Rosa Luxemburg, que el 8 de març de 1907, a la I Conferència Internacional de Dones Socialistes feien una crida a tots els partits socialistes a defensar els drets de les dones. Així com la revolta de les dones del textil de Petrograd el 8 de març de 1917, precursora de la Gran Revolució Socialista Soviètica.

Per això aquest 2020, el PCPC ha volgut commemorar la vida i obra de la revolucionària comunista Rosa Luxemburg, amb un acte central celebrat el passat dissabte 7 de març.

La proposta de vaga general el 8 de març que s’extén a nivell internacional a partir de l’any 2017 ha provocat un augment exponencial de les mobilitzacions, no només en aquest dia, si no durant tot l’any.

Milers de dones de tot el poble treballador de Catalunya es mobilitzen massivament davant casos d’assetjament, violacions i agressions masclistes, per la despenalització de l’avortament i contra la violència de gènere, com no passava de principis del s.XX i fins la derrota de la 2ª República Espanyola a mans del franquisme.

Cada cop és més visible la desigualtat entre homes i dones que provoca l’estructura patriarcal com a conseqüència de la seva relació amb el capitalisme, que en la seva fase d’agonització, fa més crua la seva explotació sobre les classes oprimides.

En canvi, costa més avançar en la reconstrucció de les eines organitzatives que poden portar una vaga general a l’èxit per a la classe obrera. Encara que les mobilitzacions de dones o en defensa dels drets de les dones hagin augmentat en els darrers 3 anys, cal no perdre de vista que si no podem demostrar el nostre poder com a classe obrera, serà difícil aconseguir millores de vida per a les dones treballadores, que ja veiem com estan en retrocés a nivell mundial i, que malgrat els avenços tecnològics i científics, s’assemblen a les condicions de vida de fa 100 anys, si no són pitjors en molts casos.

El PCPC aquest any hem desenvolupat la campanya del 8 de març de forma sostinguda, participant en plataformes i comitès locals, difonent la nostra propaganda en els pobles i ciutats on tenim presència, organitzant-nos en piquets i manifestacions.

I continuarem treballant per augmentar la consciència de la classe treballadora com a tal, per organitzar lluites que ens condueixin a victòries, per derrotar el sistema que ens fa impossible la vida.

PER UN 8 DE MARÇ REVOLUCIONARI!

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!

Partit Comunista del Poble de Catalunya