El PCPC reivindica el dret a Sufragi Universal per totes les persones residents a LLeida

El PCPC reivindica el dret a Sufragi Universal per totes les persones residents a LLeida

Segons dades oficials a Catalunya hi han 1.082.099 de persones provinents d’altres països del món (72.654 persones corresponen a la província de Lleida i 25.001 a la capital de Ponent).  Malgrat tot – sols 1 de cada 8 persones segons l’oficina de drets civils i polítics de la Generalitat – podran exercir el seu dret al vot a Catalunya en les properes eleccions municipals i europees del 26 de maig.


Sisco García Llop, cap de llista del PCPC a La Paeria s’ha reunit aquests dies amb membres de la Comunitat Africana i Àrab per denunciar aquest fet. La Comunitat Africana a Lleida representa prop d’un 45 % dels residents estrangers a Lleida. El PCPC defensa una societat de persones lliures i iguals i en aquest sentit demanem el reconeixement del dret a la ciutadania universal per a totes les persones residents.

 
PCPC-Ponent Lleida a 17 de maig de 2019


Nota.1. Foto .1.Casc Antic. A l’esquerra Diaby Bakary arribat a Lleida l’any 1981, a la dreta Djibril Traore ” Crosby (va ser president de la comunitat africana a Lleida) arribat a Lleida l’any 1982. Provinents de Mali es van reunir amb Sisco García (al centre) en el dia d’ahir on van parlar dels problemes del col.lectiu africà: explotació laboral, manca de vivenda digna, la degradació del Centre Històric, discriminació.. Ells mateixos no poden exercir el dret a vot per no haver conveni entre Mali i l’Estat Espanyol. Demanen el suport al PCPC a les eleccions municipals i europees per tenir una posició clara contra el feixisme/racisme, les guerres imperialistes i per defensar els drets universals per tothom.

Nota.2. Foto.2. Clot de les Granotes. Abdellah el Boudouhi Talhioui (amb nacionalitat espanyola) a la dreta, candidat número 23 del PCPC a la ciutat de Lleida.

Nota. 3. A la candidatura del PCPC per Lleida hi han altres candidats/es nascuts en altres països: Celine Gomes de Oliveira (Brasil), Ivan Patricio Lazo García (de Xile, fugit de la dictadura de Pinochet) i Stelian Dinca (Romania)

Annex programàtic del programa ampli del PCPC

No al racisme ni a la xenofòbia. Prohibició de campanyes a la ciutat que incitin a l’odi racial, de gènere.. Incentius perquè hi hagi més cooperants internacionals a Lleida, que vulguin treballar als països del Tercer Món, en els àmbits més prioritaris: salut, educació, alimentació,… 

a) Augmentar el pressupost de cooperació fins al 1% de tots els ingressos.- Establir relacions a nivell municipal (agermanaments) amb preferència amb els països agredits per l’imperialisme (Cuba, Sahara, Palestina, Líbia, Síria, Veneçuela etc…) i incentivar les cooperacions en matèria de solidaritat. 

b) Crear un grup d’ajuntaments contraris a les accions imperials dels Estats Units i UE, i a l’existència de l’OTAN, i contra el militarisme en general, així com demanar el fi del bloqueig a Cuba.
 

c) Promoció des de La Paeria de l´objecció fiscal per tal de que els ciutadans no contribueixin als pressupostos militars. Actualment el Govern dedica més del 5´8 % en despeses militars. 

d) Pel reconeixement al dret a la ciutadania universal del immigrants. Dret al sufragi universal per a totes les persones que visquin a Lleida. Una persona, un vot. No a les directives de retorn que situen a l’immigrant com a culpable de la crisi que altres han ocasionat. 

e) Tallar qualsevol relació i lligam amb l´estat feixista/sionista d´Israel i boicot als seus productes comercials.