El PCPC dóna suport a la vaga dels treballadors i les treballadores d’EULEN-ENDESA

El PCPC dóna suport a la vaga dels treballadors i les treballadores d’EULEN-ENDESA

El proper 3 de novembre els treballadors i les treballadores de l’empresa Eulen-Telemarketing en els seus 2 centres a Barcelona iniciaran una vaga indefinida a causa de la imminent pèrdua dels seus llocs de treball el proper dia 1 de desembre, un cop finalitzi el contracte amb Endesa, que l’ha cedit a l’empresa Atento.

L’empresa Eulen no pot assumir la recolocació de les 362 persones que es quedaran sense feina i a l’empresa Atento les condicions laborals seran encara més precaritzades del que ja són al Telemarketing.

Tant una situació com l’altra se situen en frau de llei i representen un cop més els brutals atacs que estem rebent com a classe treballadora. Empreses de sectors estratègics com l’energia (Endesa) i les comunicacions (Movistar) segueixen devaluant els seus serveis a la població i les condicions de treball per seguir obtenint beneficis multimilionaris i seguir competint en el mercat capitalista mundial.

Per això és necessària la lluita, la reivindicació i la mobilització cada cop que se’ns planteja una injustícia, sigui on sigui, però sobretot al lloc de treball, perquè sense nosaltres no es mou un engranatge. I per això, des del Partit Comunista saludem la valentia dels treballadors i les treballadores d’Eulen i els oferim la nostra solidaritat.

A més, també denunciem una vegada més l’actitud de les cúpules sindicals de CCOO i UGT, que davant aquest desastrós panorama ni s’atreveixen a convocar una sola vaga general. Aquest fet ens torna a posar de manifest que les estructures sindicals existents ja no serveixen per a la defensa dels nostres drets més enllà de la lluita concreta en el lloc de treball per esgarrapar les mínimes condicions possibles i ens confirma que hem de seguir endavant amb l’organització i la lluita.

Més que mai és necessària la unitat del moviment obrer i sindical, independentment de la filiació sindical o del sector laboral, en Comitès d’Unitat Obrera que es plantegin un programa de mínims per a tota la classe treballadora, que som la majoria de la població, i organitzada i unida, podem ser una força invencible, la força revolucionària que fa falta per transformar el poder de l’estat i establir així les condicions dignes de treball i de vida que ens mereixem.

Visca la lluita dels treballadors i les treballadores d’Eulen!!
Visca la lluita de la classe obrera!!

Partit Comunista del Poble de Catalunya
Comissió de Moviment Obrer i Sindical
30 de novembre de 2015