EL CONFLICTE DE NISSAN CONTINUA: SOLIDARITAT OBRERA MÉS QUE MAI

EL CONFLICTE DE NISSAN CONTINUA: SOLIDARITAT OBRERA MÉS QUE MAI

El passat més d’agost després d’una vaga de més d’un mes amb els obrers i obreres de Nissan independentment de si eren treballadors i treballadores propis de Nissan o eren d’una empresa subcontractada, la patronal conjuntament amb els sindicats del poder van signar un pacte per tal de donar per finalitzada la vaga i aparentment el conflicte de Nissan. Res més lluny de la realitat.

Aquest pacte pot suposar un pas enrere en la lluita perquè encara divideix més als i les treballadores, aquest aparent èxit ha fet possible que el tancament de Nissan s’ajorni fins el desembre de 2021 i que les 3000 persones treballadores de Nissan siguin acomiadades amb unes indemnitzacions i jubilacions en unes condicions molt més acceptables .

El futur de les resta d’obrers i obreres de les empreses subcontractades i proveïdores, més de 20.000, ha quedat exclòs d’aquest pacte, de tal manera que si la lluita no és manté no només avança la misèria en la vida de qui produeix en un sector bàsic perquè una societat pugui continuar rutllant, sinó que l’èxit és rotund per a la patronal, doncs el cost total del tancament de l’empresa és molt inferior als 170 milions d’euros que ha rebut en subvencions.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) ofereix tot el suport a la continuïtat de la lluita que estan portant a terme les 500 persones treballadores de l’empresa subcontractada ACCIONA. Tot i que l’empresa ha rescindit el seu contracte amb Nissan, els seus treballadors i les seves treballadores han reestructurat el comitè propi d’empresa i, tot i les seves limitacions, amenacen amb la continuïtat de la vaga i tenen clar que el seu futur laboral immediat depèn de la retirada de l’ERO de Nissan, que és necessari lluitar no només per unes indemnitzacions similars als i les treballadors/es directes de Nissan perquè aquí està en joc molt més que una simple qüestió laboral.

Aquest tancament és un exemple més de com el Capitalisme mitjançant els seus sindicats i les reformes laborals està acabant amb el teixit industrial de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol, per tant, estem davant d’una qüestió social i política: els que produïm la riquesa cada cop estem abocats a unes condicions de misèria i a una pèrdua total dels nostres drets i serveis públics.

Per tant aquesta lluita no només persegueix la defensa de la indústria, també ens juguem el futur de tot el proletariat, per al qual l’objectiu últim ha d’ésser la nacionalització de l’empresa i un control obrer i popular dels mitjans de producció.

És evident que més que mai aquesta lluita necessita de la solidaritat de la resta de treballadors i treballadores propis de Nissan i de la unió de la resta de lluites obreres del sector que existeixen en aquest moments, no oblidem que la pandèmia ha facilitat encara més la proliferació de milers d’expedients de regulació temporal.

Així la lluita ha d’ésser col·lectiva, organitzada i de classe, per suposat necessita ser liderada per un sindicalisme veritablement de classe i recolzada per la resta dels sectors populars. Aquestes variables només són possibles construint un autèntic Front Obrer Popular pel Socialisme (FOPS) i així poder anar avançant cap una societat on la misèria i l’explotació de classe i de gènere no tindran cabuda.

Properes reivindicacions que necessiten del suport de tota la classe obrera:

Acciona/Nissan: COMITÉ DE EMPRESA ACCIONA INFORMA

– Dilluns 7 a les 5h. Concentració a l’entrada Nissan Zona Franca (carrer 4). Més tard, a les 12h reunió Acciona amb comitè de vaga.

– Dimarts 8 a les 9’30h. Al c/ Albareda, reunió amb inspecció de treball.

– Dimecres 9, tercera reunió ERO, encara per confirmar hora i lloc.

– Dijous 10, a les 10h, manifestació davant Acciona al Passeig de la Zona Franca.

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!

Partit Comunista del Poble de Catalunya