El Comitè Central del PCPE ret homenatge al comandant Fidel Castro Ruz, gloriós dirigent revolucionari mort avui dia 26 de novembre de 2016 a l’Havana

El Comitè Central del PCPE ret homenatge al comandant Fidel Castro Ruz, gloriós dirigent revolucionari mort avui dia 26 de novembre de 2016 a l’Havana

345586d934b8e94e4aa46ae105f1a342_xl

El Comitè Central del Partit Comunista dels Pobles d’Espanya, davant la defunció del Comandant Fidel Castro Ruz, expressa el seu major reconeixement al gran dirigent revolucionari que va liderar el procés d’alliberament del poble cubà i que, per les seves capacitats polítiques, per la seva actuació conseqüent en tot moment i per la seva altura ètica, ha estat reconegut mundialment com el dirigent que ha jugat un paper històric com a orientador de les lluites dels pobles i de la classe obrera internacional per la seva emancipació.

El Comandant Fidel Castro Ruz ens ha deixat una immensa obra permanent, en fer de la seva pràctica revolucionària l’expressió conseqüent dels principis ideològics que orienten la lluita mundial dels pobles pel seu alliberament. Inspirat en Martí, en Marx, en Lenin, i en una diversitat de dirigents que van forjar les idees per a la revolució mundial, va saber traslladar les seves formulacions teòriques a la més brillant activitat revolucionària.

El Comandant Fidel Castro Ruz ens va ensenyar el camí de la lluita contra l’imperialisme, demostrant la superioritat dels principis del socialisme. La seva obra està marcada pel seu compromís central amb la Humanitat, i per la lluita contra les conseqüències més agressives de la dominació capitalista mundial com la fam, la guerra imperialista i les agressions al medi ambient.

Els principis i les pràctiques internacionalistas que han caracteritzat a la revolució cubana són part de la immensa aportació de Fidel a la construcció d’una concepció diferent de les relacions entre els pobles. A Àfrica, a Àsia i a Amèrica Llatina la immensa aportació cubana ha suposat un alleujament dels sofriments dels pobles castigats per la dominació capitalista.

El Comitè Central del Partit Comunista dels Pobles d’Espanya expressa, en aquests moments, les seves més sentides condolences al Partit Comunista de Cuba, al govern i al poble de Cuba. Fidel seguirà sempre en la història de Cuba combatent amb les seves idees, i amb el seu alt exemple d’ètica revolucionària.

El Partit Comunista dels Pobles d’Espanya estarà, també en aquesta nova etapa, al costat del Partit Comunista de Cuba i de tot el poble cubà, per donar continuïtat a l’obra de Fidel i a l’obra de la revolució.

La millor forma de dir és fer.

Comandant Fidel Castro Ruz, present, ara i sempre!