EL CAPITALISME ÉS UN SISTEMA MISERABLE I INHUMÀ: COMBATEM-LO! ORGANITZA’T I LLUITA AMB EL PARTIT COMUNISTA DEL POBLE DE CATALUNYA

EL CAPITALISME ÉS UN SISTEMA MISERABLE I INHUMÀ: COMBATEM-LO! ORGANITZA’T I LLUITA AMB EL PARTIT COMUNISTA DEL POBLE DE CATALUNYA

L’exèrcit, quan entra a desinfectar residències i centres per la tercera edat, està trobant gent gran abandonada i morta als llits i habitacions.

Aquest és un exemple més de la brutalitat d’un sistema corrupte i miserable, que només es mou per acumular més i més capital, més i més riquesa, encara que per fer-ho, hagi de passar per la dignitat, la salut i la vida de les persones.

Un sistema capitalista espanyol que està a punt de col·lapsar; un sistema en una crisi terminal de la qual només podrà sortir per sobra dels drets i llibertats de la classe obrera; un sistema que ens aboca a una explotació i opressió sense precedents des del segle XIX.

La crisi sanitària del COVID-19, la qual al moment de redactar aquestes línies es troba al seu punt més àlgid, ens mostra totalment despullat les misèries i vergonyes d’un sistema totalment inservible, enemic declarat, de les classes treballadores.

El cas dels avis i/o malalts degeneratius de les residències és paradigmàtic del fàstic que als comunistes ens produeix veure com els drets de les persones són trepitjats, arrasats i ofesos fins a un punts execrable. Ens venen al cap desenes i desenes de dubtes i preguntes:

Com és possible que la gestió dels centres de la gent gran, com ara residències i sanatoris es deixin en mans de l’empresariat privat?

Com és possible, que, tot i haver desenes de casos acumulats d’abusos, vexacions, desnutricions, abandonaments, accidents i altres misèries anteriors a l’actual crisi sanitària, no només no s’ha nacionalitzat i garantit per l’Estat (o les autonomies) les òptimes condicions de vida dels nostres grans i/o malalts degeneratius?

Com és possible que aquests centres siguin tan vulnerables davant una situació de crisi, amb uns equipaments tan pobres, i la gestió sigui tan pèssima?

Com és possible que sent un gran negoci sociosanitari en mans privades, la Patronal del sector i les Direccions dels Centres reclamin “ajudes públiques urgents a fons perdut” en forma de material sanitari?

Com és possible que a banda del cobrament a l’usuari (i/o les famílies), el qual és un dineral molt difícil d’assumir per les famílies treballadores, aquestes empreses rebin multimilionàries subvencions públiques?

Com és possible que un estat com Espanya, que ufanosament explica que és la cinquena economia de la UE, sigui incapaç de garantir un mínim benestar públic i a preus mesurats, gratuït per aquelles butxaques més minses, als nostres grans i/o malalts?

Com és possible que les treballadors i treballadores de geriàtrics, com ara cel·ladors i assistents de geriatria siguin dels grups laborals que tenen les condicions laborals més precàries, torns i feina més durs, i uns sous de misèria?

Com és possible que el Govern de l’Estat, davant les notícies terribles que estan apareixent a la premsa, es limiti a amenaçar “que es castigarà els culpables” d’aquesta atrocitat? Què més

necessiten per prendre mesures contundents com nacionalitzar el sector immediatament i gestionar-ho amb personal 100% públic i format?

Són desenes de qüestions amb una mateixa resposta: l’Estat, mitjançant la gestió del Govern, funciona i es legisla, es gestiona, es governa, es regula per una sola funció, servir als interessos dels empresaris, dels burgesos, dels capitalistes per tal que reprodueixin una i un altre cop el cicle de beneficis del Capital. Acumular més i més beneficis, més i més guanys, encara que ens hagin de colpejar, trepitjar, apartar, deixar-nos morir, abandonar-nos a un llit a la nostra sort.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i la seva Joventut (J-PCPC) lluitem per una societat on l’epicentre de la mateixa sigui el benestar de l’ésser humà. On els recursos i béns siguin destinats a satisfer les necessitats per una vida plena i digna, des del naixement fins el traspàs dels seus integrants. El socialisme és l’únic camí, la única opció per tal de complir que la immensa majoria treballadora i les classes populars puguin gaudir de drets laborals, socials, culturals, sanitaris, d’oci…dignes i necessaris per una vida com cal. Que els beneficis del nostre treball siguin pel benestar de la majoria i no vagi a engreixar les butxaques d’empresaris, banquers, monarques i paràsits.

PER UNA VIDA DIGNA DEL POBLE I PER AL POBLE, PER LA SALUT I BENESTAR:

UNEIX-TE A LA LLUITA PEL SOCIALISME-COMUNISME!

Àrea de Moviment Popular del PCPC i la J-PCPC, 25/03/2020