El camarada Rafael Parra ens ha deixat

El camarada Rafael Parra ens ha deixat

parra-4

El dia 20 de desembre va morir sobtadament el camarada Rafael Parra Chica. Nascut el 07/03/1936 a Vélez (Málaga). Va ingressar al Partit Comunista l’any 1956.

La seva militància comunista el porta a les presons franquistes a Jaen i Cáceres prop de 3 anys. En sortir-ne i veient la manca de perspectives laborals per ser un element fitxat decideix anar a Catalunya l’any 1965. Allí acaba a l’empresa Copisa (depenent de FECSA) on seria l’enllaç sindical durant una vintena d’anys. Fou fundador de la  Federació de Construcció de CC.OO. Va tenir un paper molt destacat, per ser un dels 24 dirigents sindicals que formaven part del Comitè de la vaga de la construcció del 1977 que va durar 21 dies.  Membre del CC del PSUC durant 10 anys i membre del Comitè Comarcal del Barcelonès Nord. Regidor de treball del 1979 al 1981 a  Santa Coloma fins a la ruptura del Vè Congrés que va suposar la creació del PCC (1982) del qual va ser un dels seus dirigents.

Posteriorment va formar part del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) on fou membre del seu CC i C.E. Militant destacat a Sta. Coloma de Gramenet on fou el seu responsable polític durant varis anys. Va ser igualment membre del CC del PCPE. Ha estat  un gran lluitador i un militant comunista entregat al Partit i defensor dels clàssics del Marxisme-Leninisme dels quals era un gran coneixedor.

Va desenvolupar una important tasca en el moviment veinal, associatiu i com a membre del Casal d’Amistat amb Cuba “José Sánchez ” de Santa Coloma de Gramenet, del qual va formar part de la seva junta.

Al Setembre de l’any 2015 va tornar al seu poble natal amb la seva família per la qual cosa va ingresar al PCPE.
Recordarem sempre al camarada Parra per ser un gran lluitador, pels seus coneixements i per la facilitat de transmetre a qualsevol militant o persona els seus ideals.

Com va dir en l’homenatge que se li va fer aquest a principis d´any, SENSE LLUITA NO HI HA VICTÒRIA.

CAMARADA PARRA 
PRESENT !

Santa Coloma a 21 de desembre de 2016
Comitè Executiu del
Partit Comunista del Poble de Catalunya