Denúncia sobre les condicions laborals a l’empresa ALSTOM

Denúncia sobre les condicions laborals a l’empresa ALSTOM

La deriva en l’ocupació i les relacions laborals desenvolupades per l’empresa ALSTOM amb les seves aproximadament 500 treballadores i treballadors que resten a la planta de Perpètua de Mogoda (BCN) és una constant. Avui tenim 130 llocs de treball menys. De gairebé 3000 llocs de treball que tenia als anys 70, va arribar com ALSTOM a Perpètua de Mogoda amb 650 i avui just està en els 500, malgrat que l’empresa va obtenir un benefici de 375 milions d’euros en el primer semestre.

L’aristocràcia obrera que vegeta a la fàbrica (sindicalisme pactista desclassat) manipula i concilia amb l’empresa des dels temps de la MTM al barri de S. Andreu (BCN), avui ALSTOM. Allí va començar a reaccionar com a classe el Ctè d’empresa –majoritàriament de CCOO– procliu als pactes i renúncies socioeconòmiques i polítiques orientades des de l’eurocomunisme (PCE i més tard PSUC), així com des del reformisme ecosocialista (ICV). D’allí va sortir el pertinaç groguenc: J. Maria Álvarez, sempitern capdavanter de la UGT de Catalunya. En el terreny local tenim a un nou regidor per la reformista ICV a l’Ajuntament de Perpètua de Mogoda, membre del Ctè d’empresa per CCOO d’ALSTOM: Joan Alcántara.

Avui la situació laboral a la fàbrica de Perpètua de Mogoda reflecteix una història de retallades per part de l’empresa amb la col·laboració del sindicalisme pactista, deixant un precari futur a mitjà termini amb retallades salarials, (augments del 0´6% fins el 2017), augment de la temporalitat, doble escala salarial, flexibilitat horària i jornada segons criteris de l’empresa, una veritable sagnia per als drets de les treballadores i dels treballadors.

Algunes restes d’encàrrecs com el tramvia de Nottingham o el metre de Panamà s’esgoten, després vindrà el buit o un altre “ajust” que permeti a l’empresa competir favorablement cara a possibles nous contractes, sempre amb el sacrifici carregat sobre treballadores i treballadors. El grup ALSTOM està en auge a nivell internacional amb beneficis de més de 90 mil milions d’euros en l’últim exercici i en la seva divisió de transport i vehicles de tracció fèrria en Perpètua de Mogoda és capdavanter en la seva producció i tècnica, però això no s’inclou en el paquet de la seguretat i l’ocupació de les treballadores i els treballadors, sense els quals no seria possible ni tal nivell de qualitat ni els beneficis milionaris de la producció.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya, partit de la classe treballadora, coneix i denuncia les condicions actuals del treball en la planta de Perpètua de Mogoda. I tenint en compte la història de pactes a la baixa de CCOO i UGT i les reformes polítiques en matèria laboral dels últims anys, tant dels governs de l’estat espanyol com de la Generalitat, ens dirigim a treballadores i treballadors, tant de la producció com tècnics, perquè en un exercici de responsabilitat com a classe treballadora, defenseu els vostres drets i eviteu noves agressions contra l’ocupació, les condicions laborals i la massa salarial; organitzant-se en assemblea amb decisió sobirana i unint-se com a classe treballadora, al marge d’altres “tècniques sindicals” pactistes amb la patronal i completament caduques. El PCPC estarà sempre al vostre costat en la lluita.

No més EROS. No més jubilacions anticipades. No a la venta del lloc de treball. Jornada de 35 hores setmanals sense reducció de salari. No a les hores extres. Jubilació als 60 anys. No a la flexibilitat de jornada i horària.

PCPC – Cèl·lula CIM Vallès
6 de juliol de 2015