DENÚNCIA DEL REPRESENTANT GENERAL DEL PARTIT COMUNISTA DEL POBLE DE CATALUNYA (PCPC)

DENÚNCIA DEL REPRESENTANT GENERAL DEL PARTIT COMUNISTA DEL POBLE DE CATALUNYA (PCPC)

DENÚNCIA DEL REPRESENTANT GENERAL DEL PARTIT COMUNISTA DEL POBLE DE CATALUNYA (PCPC)

Jo, Enric Lloret Barberà, com a secretari general del PCPC, davant les mesures imposades per l’actual Llei Electoral en les pròximes eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunya.

EXPOSO:

Que com a Representant General del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) davant la JEC vull transmetre una denúncia davant les 4 Juntes Electorals Provincials de Catalunya amb els següents termes:

• El Comitè Central del PCPC reunit el passat 20/12/2020 va acordar presentar les candidatures de la nostra formació a les 4 circumscripcions catalanes, però sense els avals que s’exigeixen a les formacions que no tenim representació al Parlament de Catalunya. Són moltes les raons per les quals hem decidit no recollir aquests avals, però em referiré en primer lloc a la perillosa exigència de recollir 5700 signatures (més un plus d’un 20 % aproximat) en ple hivern i en una tercera onada de la pandèmia de la Covid-19. Tot plegat un altíssim risc per a la salut dels nostres militants i dels possibles avaladors als quals hem d’explicar el perquè necessitem aquests milers d’avals/signatures. Una població atemorida pels efectes de la pandèmia que no s’atura a escoltar a ningú pel carrer encara que sigui per poder demanar una simple signatura que no li compromet a res.

• Per si no en teníem prou, resulta que recentment s’ha decretat un confinament perimetral municipal per la qual cosa els nostres militants no poden sortir dels seus propis municipis a d’altres a recollir els esmentats avals. Inclús 3 dels nostres representants provincials que viuen fora de les capitals hauran de transgredir l’ordre de confinament per poder presentar les candidatures en les seves respectives Juntes Electorals Provincials.

• Se’ns podran donar moltes excuses com per exemple que hi ha l’alternativa de l’aval electrònic. Una opció molt minoritària doncs la majoria de la població no coneix ni sap com funciona. Tampoc se’n fa publicitat ni oficial ni pels mitjans de comunicació, precisament per deixar fora a les organitzacions extraparlamentàries.

• Es parla molt a Catalunya del “dret a decidir”, de “Volem Votar!!!”, “Democràcia”… i resulta que som l’única comunitat autònoma que no té una llei electoral pròpia. Una gran contradicció que fa que en aquestes eleccions autonòmiques catalanes se’ns obligui a acollir-nos a la LOREG (llei electoral espanyola). A les altres eleccions autonòmiques d’altres comunitats que si tenen lleis electorals pròpies no s’exigeix cap aval.

• S’està parlant inclús de possible ajornament electoral, però fins al dia 15 o 29 de Gener en darrer terme no ho sabrem. El que si sabem és el profund caràcter antidemocràtic d’aquestes eleccions anticipades imposades pels tribunals que han obligat a avançar-les, però això no exclou la responsabilitat de la Taula de partits del Parlament de Catalunya que estan posant uns criteris temeraris que posen en risc sanitari a la població que se la convoca a donar el seu vot el pròxim 14 de febrer.

• Profundament antidemocràtiques, ja que impedeixen la participació, tant del nostre Partit com d’altres en la mateixa situació, en aquestes eleccions tot i estar legalment inscrits com a organització política obligant-nos a recollir les 5.700 signatures esmentades. Una llei injusta que en limitar la participació de forces polítiques legalment constituïdes nega l’expressió democràtica d’una part important de la població catalana. Per això els sol·licito que si no volen que aquestes eleccions siguin considerades com a fraudulentes, respectin el dret a decidir de milers de ciutadans i ciutadanes i anul·lin immediatament aquesta llei retrògrada.

Està per veure si la Justícia fa un seguiment d´això o prefereix mirar cap a un altre costat.

Enric Lloret Barberà

(Sec. Gral. del Partit Comunista del Poble de Catalunya-PCPC)

Barcelona a 12 de gener de 2021