Defensem els drets humans de les persones menors d’edat

Defensem els drets humans de les persones menors d’edat

El PCPC denuncia la vulneració de drets que pateixen les persones menors d’edat en situació de risc, desemparament i sota la tutela de l’estat per part de l’administració i les seves institucions.

Els conflictes entorn els centres residencials d’acollida de MENA (Menors Estrangers No Acompanyats) en els darrers mesos a Canet de Mar, Castelldefels i Rubí són la punta de l’iceberg de la situació que viuen a Catalunya les persones que el sistema capitalista situa en majors condicions de vulnerabilitat, menors d’edat en general i més concretament si són immigrants.

La DGAIA no està acomplint els objectius d’interès superior de les persones menors d’edat reflectides en la Convenció dels Drets de la Infància (ONU, 1989) i en la legislació de l’estat espanyol i del Parlament de Catalunya.

La inversió econòmica i en recursos no respon a l’objectiu de fer créixer i professionalitzar les famílies acollidores com a recurs més recomanat per experts en la matèria. En canvi, els centres residencials reben 15 vegades més de finançament i en la seva majoria són centres privats. Tota aquesta inversió econòmica hauria d’estar destinada prioritàriament a l’ajut directe a les famílies que tenen dificultats econòmiques per mantenir els seus fills i a desenvolupar l’acolliment familiar.

A més, aquests centres no s’estan planificant de forma adequada, vulnerant drets superiors de les persones menors d’edat, com a ser escoltada la seva veu, el règim de visites i, en general, el tracte rebut per l’administració, que en massa casos cau en la violència institucional.

Aquesta situació passa desapercebuda als mitjans de comunicació i per a l’opinió pública, excepte en aquests darrers casos, que a més reflecteixen la baixesa moral de les opcions polítiques que governen el país, siguin del signe que siguin. Que per aconseguir recursos privats o assegurar-se un grapat de vots, són capaces d’atiar el racisme o de vulnerar els drets de les persones que menys possibilitat tenen de defensar-se.

Com es pot entendre que la DGAIA depengui d’una empresa privada per atendre les necessitats d’aquestes persones? Quina explicació humana té que des dels municipis no s’ofereixin tots els recursos possibles per resoldre aquesta situació?

La resposta es troba en la forma de societat que ens domina: el sistema capitalista.

Una mostra més de com ens deshumanitza el capitalisme i de la necessitat d’unir-nos per defensar els nostres drets com a classes oprimides, i d’organitzar-nos entorn del Partit Comunista i el seu programa polític que desenvoluparà als barris i centres de treball les formes de vida més humanes i justes socialment que conjuntament decidim construir.

PELS DRETS DE LES PERSONES MENORS A SER ACOLLIDES!

PER LA DESTRUCCIÓ DEL CAPITALISME, BRESSOL DEL FEIXISME I EL RACISME!

AVANCEM EN LA CONSTRUCCIÓ D’UN FRONT OBRER I POPULAR PEL SOCIALISME!

PCPC Vallès